İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TACT Fuarcılık iş birliğiyle Fuar İzmir’de düzenlenen İZKİTAP – 4. İzmir Kitap Fuarı, hafta sonu edebiyat ve sinema dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Yazarların imza etkinlikleri, söyleşiler ve genç kalemlerin okurlarıyla buluşmasıyla hareketli bir atmosfer oluşan fuar, her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekti.

Genç Kalemler İzmir'de Hayranlarla Buluştu!

Genç kalemlere yoğun ilgi

Adora Yağmur, Beyza Aksoy ve Beyza Alkoç gibi genç yazarlar, imza stantlarında özellikle çocuk ve genç okurlarla buluşarak yoğun ilgi gördü. Hayranları, bu genç yazarlarla tanışmak ve kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Genç Kalemler İzmir'de Hayranlarla Buluştu!3

Kulalı öğrenciler İzmir’in kültürünü keşfetti Kulalı öğrenciler İzmir’in kültürünü keşfetti

İzmir Kent Kitaplığı yayınları ilk kez tanıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Kent Kitaplığı’nın özel yayınları da fuarda ilk kez okurlarla buluştu. Cambridge Üniversitesi Yayınları’ndan Türkçeye çevrilen Peter Thonneman’ın “Antik Köylerde Yaşam” kitabı, Manisa’nın 2 bin yıl öncesindeki köy yaşamını anlatırken, Halid Ziya Uşaklıgil’in ikinci baskısını yapan “İzmir Hikayeleri” ve “İzmir Yolunda Üç Deve” adlı eserler de yoğun ilgiyle karşılandı.

Genç Kalemler İzmir'de Hayranlarla Buluştu!0

Edebiyat üzerine etkileyici sözler

Ünlü oyuncu ve yazar Ercan Kesal, “Sinema ve Edebiyat” başlıklı söyleşisiyle fuarın dikkat çeken etkinliklerinden birini gerçekleştirdi. Kesal, fuara dair izlenimlerini paylaşarak, “Kitaplarla dolu her ortam benim için çok değerli. İzmir’de yıllarca yaşadım ve bu şehri çok seviyorum. Uzun imza sıralarını görmek çok sevindirici” dedi.

“Sinemacı olmamı kitaplara borçluyum”

Sinemaya olan tutkusunun edebiyat sevgisiyle şekillendiğini belirten Kesal, konuşmasında, “Edebiyat, sinemada beni konuşturan, başarılı kılan temel faktörlerden biridir. 48 yaşında kamerayla tanıştım, ancak çocukluktan itibaren kitaplarla kurduğum bağ beni sinemada farklı bir bakış açısına taşıdı,” diye konuştu. Kesal, edebiyat ve sinemanın birbirini besleyen bir ilişki içinde olduğunu, bu birlikteliğin hayatında çok yönlü bir değer kazandığını söyledi.

Genç Kalemler İzmir'de Hayranlarla Buluştu!2

“Sinema yönetmenin dünyasıdır, edebiyat ise okurun”

Ercan Kesal, sinema ve edebiyat arasındaki farkları da okurlarıyla paylaştı. Sinemanın yönetmene bağlı olduğunu, dolayısıyla uyarlamalarda edebi metinlerin filmde değişime uğradığını vurgulayan Kesal, “Bir kitap bin kişiye ulaştığında bin farklı okuma yaratır. Ancak bir film, yönetmenin vizyonuna bağlı kalır. Bu yüzden uyarlama eserler genelde kitap kadar etkileyici olmayabilir” dedi. Kesal’ın söyleşisine katılan okurlar, konuşma sonrası kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Genç Kalemler İzmir'de Hayranlarla Buluştu!4

İZKİTAP - 4. İzmir Kitap Fuarı, edebiyat ve sinemanın buluştuğu özel bir platform olarak her kesimden okura hitap etti. Genç yazarların ve deneyimli kalemlerin bir araya geldiği fuar, kentte edebiyat ve kültür sevgisini güçlendirerek İzmir’in kültürel kimliğine katkı sundu.

Muhabir: Nisan Güçlü