Goldman Sachs'tan Yeni Altın Fiyat Tahmini

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, 2024 sonu için altın fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti. İşte bankacılık devinin altın fiyatları analizi:

Güncellenen Tahminler

Goldman Sachs, altın fiyatlarında yaşanan beklenmedik artışlar üzerine yıl sonu tahminini güncelledi. Geçen hafta müşterilerine gönderdiği bir notta, altın fiyatlarına ilişkin tahminini yükselttiğini açıkladı.

Uzmanlar, olumlu faktörlerin devam ettiğini görerek, ons başına 2 bin 300 dolarlık tahmini fiyat tahminlerini yılsonuna kadar ons başına 2 bin 700 dolara yükseltti.

Goldman

Analiz ve Beklentiler

Analize göre, güvenli liman talebi, Fed'in faiz indirimlerine ve yaklaşan ABD seçimlerinin sonuçlarına bağlı olarak yılın sonlarına doğru artabilir.

Kamu Kurumlarında Taşıt Sayısı ve Tasarruf Çalışmaları Nasıl? Kamu Kurumlarında Taşıt Sayısı ve Tasarruf Çalışmaları Nasıl?

Altının ons fiyatı geçtiğimiz haftanın son işlem gününde 2 bin 432 dolara kadar yükselerek rekor kırdı. Ancak yeni haftanın ilk işlem gününde 2 bin 356 dolardan alıcı buldu.

İstikrarlı Yükseliş

Son dönemde piyasanın Fed kesintisi beklentisinin azalmasına rağmen, altın fiyatlarında istikrarlı bir yükseliş görülüyor. Uzmanlara göre, altının değer kazanması, boğa piyasasında oluşan etkenler tarafından yönlendirilmiyor.

,

Editör: Nurican ALBAYRAK