Ahmet Türk, Halk TV'de canlı yayına bağlanarak yaşadığı süreci aktardı. "Sabah 5 buçukta polisler aradı, 'Bir tebligat iletmek istiyoruz' dediler. Kapıya gelip tebligatı verdiler. Bir arama falan olmadı. Bu milletin iradesine yapılan gasptır. Demokrasiden ne kadar uzaklaşıldığının göstergesidir," ifadelerini kullandı.
"Gerekçe Eski Konuşmam"
Görevden alınma gerekçesinin eski bir konuşması olduğunu belirten Türk, "Olabildikçe halka hizmetle çalıştığımız bir mantığı kabul etmediler. Kobani'yi gösteriyorlar. Gerekçe olarak eski bir konuşmamı göstermişler. O konuşmaya takipsizlik verilmişti. 2011 yılında yaptığım bir konuşma. Bunları gerekçe göstererek görevden aldılar. Mesela tahammülsüzlüktür," dedi.
"Asıl Niyetlerini Ortaya Çıkardı"
İsmail Küçükkaya'nın, "Esenyurt, Batman belediye başkanları da alındı. Bununla yeterli kalmazlar demiştiniz..." sorusuna Türk, "Daha birçok yerde operasyon yaparlar diye düşünüyorum. Son seçimde yüzde 55 buçukla seçimleri aldım. Onlar kayyum atadıkça halk bize sahip çıktı," yanıtını verdi. Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Türk, "Bunlar hesaplanan şeylerdir. Yaptıkları görüşmelerde beklenen sonucu alamadıkları için yaptıklarını düşünüyorum. Bunlar zaman içinde açığa çıkacak. Biz de açıklamayı değerli bulduk. Eşitliğin olduğu bir Türkiye'yi özlüyoruz. Siyasetin bakılınca da yavaş yavaş bir açılım ya da kucaklayıcı bir siyasetin olmasını bekliyorduk. Ama maalesef operasyonlar asıl niyetlerini ortaya çıkardı," dedi.