YENİ Parti Kiraz İlçe Başkanlığı binası, düzenlenen törenle açıldı. İzmir’in Küçük Menderes Havzası’ndaki örgütlenme çalışmalarının değerlendirildiği törende YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç ile YENİ Parti İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Törene Çağatay Güç, Gökçe Gökçen, YENİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, YENİ Parti Kiraz Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Orhan ve ilçe örgütü üyeleri katıldı. Açılış öncesinde Orhan tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Ardından ilçe binasına yürüyen protokol üyeleri, güzergâh üzerindeki esnafı ziyaret etti.
Güç: “Kayyum planları suya düştü”
İlçe binası önünde konuşan YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, CHP’ye yönelik kayyum süreci üzerinden iktidara eleştiriler yöneltti.
Güç, iktidarın CHP’ye kayyum atanması yoluyla siyasi hareketlerinin büyümesini engellemeyi hedeflediğini savunarak, “Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı” dedi.

YENİ Parti’nin kısa sürede geniş bir örgütlenme gerçekleştirdiğini savunan Güç, partinin bir ay içerisinde 700 bin üyeye ulaştığını ve vatandaşların yaptığı katkıların toplamının 600 milyon lirayı aştığını ileri sürdü.
Güç, konuşmasında YENİ Parti’nin siyasi hedeflerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, partilerinin ilk seçimde iktidara geleceğini savundu.
Kaynakların dağılımına ilişkin değerlendirme
Türkiye’nin ekonomik kaynaklarının adil dağıtılması halinde toplumun refah düzeyinin artacağını savunan Güç, Türkiye’nin ekonomik yapısı, yolsuzluk iddiaları ve siyasi iktidarın ekonomi politikaları üzerinden değerlendirmelerde bulundu.
Güç, Türkiye’nin doğal kaynaklar ve coğrafi konumu açısından avantajlı olduğunu belirterek, ekonomik kaynakların adil dağıtılmasının önemine dikkat çekti.
Yolsuzluk iddialarına ilişkin çeşitli değerlendirmelerde de bulunan Güç, YENİ Parti’nin siyaset anlayışının dürüstlük, liyakat ve ahlak ilkeleri üzerine kurulduğunu savundu.
Gökçen: “Mesele bir parti meselesi değil”
YENİ Parti İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen ise konuşmasında Türkiye’nin ekonomik ve siyasi gündemini değerlendirdi.
Gökçen, vatandaşlarla yaptıkları görüşmelerde esnafın, tarım sektörünün ve gençlerin yaşadığı sorunların öne çıktığını belirtti. Gençlerin büyükşehirlere ve yurt dışına yönelmek zorunda kaldığını savunan Gökçen, ekonomik sorunlar, gelir ve vergi adaleti ile güvenlik konularına dikkat çekti.
Gökçen ayrıca son dönemde kamuoyunda tartışılan siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye’de yaşanan sorunların yalnızca bir parti meselesi olmadığını savunan Gökçen, YENİ Parti’nin halkın taleplerini siyasete ve Meclis’e taşımayı hedeflediğini söyledi.
Gökçen, “Bizler 91 milletvekili olarak çıktığımız bu yolda halkın iradesini iktidara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.
YENİ Parti’nin 91 milletvekiliyle TBMM’de yer aldığı bilgisi, Meclis’in güncel sandalye dağılımında da yer alıyor. TBMM verilerine göre YENİ Parti’nin 91 milletvekili bulunuyor.

Orhan: “Bu düzene dur demeliyiz”
YENİ Parti Kiraz Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Orhan da açılışta yaptığı konuşmada demokrasi ve ekonomi alanındaki sorunlara dikkat çekti.
Orhan, farklı görüşlerin ortak paydalarda buluşturulması gerektiğini savunarak, “Ben değil, biz” anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Milli Mücadele dönemine de atıfta bulunan Orhan, Türkiye’nin ekonomik ve siyasi sorunlarına karşı mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.
İlçe binasının açılışı gerçekleştirildi
Konuşmaların ardından protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte kurdele kesti. Böylece YENİ Parti Kiraz İlçe Başkanlığı binasının resmi açılışı gerçekleştirildi.



