Trendyol 1. Lig’de geçtiğimiz hafta karşılaştığı Giresunspor karşısında aldığı 3-0’lık galibiyetin ardından, ligin 32’nci haftasında kendi evinde Gençlerbirliği’ni ağırlayacak olan Göztepe, karşılaşmadan galibiyetle ayrılması durumunda Eyüpspor’un ardından Trendyol Süper Lig’e çıkmayı garantileyen ikinci takım olacak.

GÖZTEPE FORM DURUMU

Radomir Kokovic ile sezona başlayan sarı kırmızılı ekip ligin 12’nci haftasında Erzurumspor karşısında sahadan 3-2’lik mağlubiyetle ayrılmasının ardından, Levski Sofia’dan ayrılan 57 yaşındaki Bulgar Stanimir Stoilov ile anlaştı. Ligin 13’ncü haftasında koltuğu devralan Bulgar teknik adam Göztepe ile çıktığı 21 karşılaşmada sahadan 14 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 4 beraberlik ile ayrıldı. Oynadığı 21 maçta rakip fileleri 45 kere havalandırırken, kalesinde ise 12 gol gördü.

GENÇLERBİRLİĞİ FORM DURUMU

Bucaspor’un Play-Off Mücadelesi Ne Zaman? Saat Kaçta? Bucaspor’un Play-Off Mücadelesi Ne Zaman? Saat Kaçta?

Konuk Ankara temsilcisi Gençlerbirliği ise sezona başladığı Sinan Kaloğlu ile çıktığı 35 karşılaşmada 15 galibiyet, 9 mağlubiyet ve 11 beraberlik ile ayrıldı. Kaloğlu yönetiminde 35 maçta rakip fileleri 47 kere havalandırırken, kalesinde ise 36 gol gördü.

ARALARINDAKİ SON 10 MAÇ

Göztepe ile Gençlerbirliği arasında oynanan son 10 maçta ise konuk Gençlerbirliği’nin üstünlüğü bulunuyor. 10 karşılaşmanın 5’inde kırmızı siyahlı ekip sahadan galibiyetle ayrılırken, Göztepe ise sahadan 3 defa mutlu ayrıldı. 2 maç ise başladığı gibi golsüz eşitlikle sonuçlandı. Göztepe, Gençlerbirliği ağlarına 14 gol gönderirken, Ankara temsilcisi ise sarı kırmızı ekibin filelerini 17 kez sarstı.

İki ekip arasında oynanan karşılaşmalarda ise gol krallığını 6 golle, 2013-2017 ve 2019-2021 yılları arasında Gençlerbirliği forması giymiş Bogdan Stancu ve 2001-2003 yılları arasında yine kırmızı siyahlı ekipte forma giyen Ahmed Hassan paylaşıyor.

Editör: Adnan Karabulut