Halikarnas Balıkçısı olarak tanınan Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın yaşamını ve Bodrum’a bıraktığı kültürel mirası konu alan “FİLOS” belgeseli, Urla’da izleyiciyle buluşacak.

Ücretsiz gerçekleştirilecek gösterimin ardından belgeselin yönetmenleri Orhan Tekeoğlu ve Nurdan Tekeoğlu ile “Halikarnas Balıkçısı’nın Yolculuğu” kitabının yazarı Meltem Ulu’nun katılacağı bir söyleşi düzenlenecek.

BİR İNSANIN BİR KENTİ DEĞİŞTİREN HİKÂYESİ

Sürgün olarak geldiği Bodrum’u yalnızca yaşadığı bir yer değil, yeniden hayat verdiği bir coğrafyaya dönüştüren Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın hikâyesi belgeselde ele alınıyor.

“Bir insan değişirse, bir coğrafyanın kaderi de değişir” düşüncesinden hareket eden yapım; doğaya, kültüre ve insana adanmış bir yaşamın izini sürüyor.

5 bin kişilik horon rekoru Yunanistan’da tartışma yarattı
5 bin kişilik horon rekoru Yunanistan’da tartışma yarattı
İçeriği Görüntüle

BODRUM’UN KÜLTÜREL KİMLİĞİ ANLATILIYOR

FİLOS belgeseli, Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın sevgisi, emeği ve hayalleriyle Bodrum’un kaderini nasıl değiştirdiğini konu alıyor.

Yapımda Bodrum’un kültürel kimliğinin oluşumu, Mavi Yolculuk geleneğinin doğuşu ve doğaya duyulan tutkunun gelecek kuşaklara bıraktığı miras anlatılıyor.

GÖSTERİMİN ARDINDAN SÖYLEŞİ YAPILACAK

Film gösteriminin ardından belgeselin yönetmenleri Orhan Tekeoğlu ve Nurdan Tekeoğlu ile belgeselin ilham kaynağı olan “Halikarnas Balıkçısı’nın Yolculuğu” kitabının yazarı Meltem Ulu izleyicilerle bir araya gelecek.

Söyleşide belgeselin ortaya çıkış hikâyesi, çekim süreci ve kitabın yapıma nasıl ilham verdiği konuşulacak.

GÖSTERİM ÜCRETSİZ OLACAK

Etkinlik, 11 Temmuz Cumartesi günü saat 20.45’te Urla’daki Barbaros Açık Hava Sineması’nda gerçekleştirilecek.

Ücretsiz gösterim; Barbaros Köyü Sinema Kulübü, Barbaros Muhtarlığı ve BAKÜS-DER tarafından düzenlenecek.