Hamas, İsrail ile yapılacak esir takası anlaşmasının ikinci aşamasına geçmeye ve kalıcı bir ateşkese ulaşmak için kapsamlı bir değişim sürecini tamamlamaya hazır olduklarını duyurdu. Hamas, İsrail’in Gazze’den tamamen çekilmesi gerektiğini belirtti ve anlaşmaya açık olduklarını vurguladı.
"Ya esirlerini tabut içinde alacaklar..."
Ancak, İsrail hükümetini bu anlaşmadan kaçmaya çalışmakla suçlayarak, Netanyahu yönetiminin iki seçeneği olduğunu ifade etti: "Ya esirlerini tabut içinde alacaklar ya da direnişin şartlarına uyarak esirlerini sağ salim kabul edecekler."
Hamas, İsrail’in Batı Şeria’daki askeri varlığını kalıcı hale getirmeye çalıştığına ve Batı Şeria’daki direnişi zayıflatmayı amaçladığına dair açıklamalarda da bulundu. Ayrıca, barışçıl bir çözüm reddedilirse çatışmaların daha da şiddetleneceği uyarısında bulundu.




