7 İLDE HAZİNE ARAZİSİ OPERASYONU
Antalya merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, Kemer'deki 80 Hazine taşınmazının usulsüz şekilde devredildiği iddiasıyla 27 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında kamu zararının yaklaşık 10 milyar TL olduğu belirtildi.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Tapu Müdürü, Milli Emlak personeli, mevcut ve eski mahalle muhtarları ile sivil iş takipçilerinin bulunduğu 27 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
DİNLEME KAYITLARI DOSYAYA GİRDİ
Soruşturma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takipte elde edilen telefon görüşmeleri de dosyaya girdi.
İletişim tespit tutanaklarına yansıyan konuşmalarda, organizasyonun kurucusu ve yöneticisi olduğu belirlenen Gökhan Kaya ile bazı şüpheliler arasında arazi ve para trafiğine ilişkin görüşmeler yapıldığı tespit edildi.
Kayıtlarda bir şüphelinin Kaya'dan, "Kusursuz yanık bir yer olursa ayarla bana" dediği, Kaya'nın ise "Ayarlarım… Bir şey denk gelirse alırız sana" şeklinde karşılık verdiği belirtildi.
Soruşturma dosyasında ayrıca Milli Emlak personeli Yunus Fesli'nin Ovacık'ta bulunan yaklaşık 700 metrekarelik bir taşınmazı 15 bin TL bedelle kendi üzerine geçirdiğinin konuşmalarda "başarı örneği" olarak anlatıldığı kaydedildi.
"BEYANA GÖRE HAREKET EDİYORDUK"
Dosyaya giren başka bir telefon görüşmesinde Gökhan Kaya'nın, tarımsal indirimli Hazine satışı kapsamında yapılan işlemlerle ilgili konuştuğu belirtildi.
Kaya'nın görüşmede, "Vatandaşın tespitini yapmadan beyana göre hareket ediyorduk… Ben bakmıyordum, tespit etmiyordum…" ifadelerini kullandığı aktarıldı.
Soruşturma dosyasındaki diğer iletişim tespitlerinde ise kamu görevlileri ile sivil kişiler arasındaki para trafiğine ilişkin olduğu değerlendirilen konuşmalar yer aldı.
Kayıtlarda, "Emaneti sende, sen takip edersin", "Ben takip ediyorum abi, sıkıntı yok" ve "Getirmiş mi emaneti? Getirdiyse geleyim" ifadelerinin geçtiği belirtildi.
TAPU MÜDÜRÜ VE MUHTARLAR DA GÖZALTINDA
MASAK ve tapu kayıtlarının incelenmesinin ardından operasyon için düğmeye basıldı.
Antalya'nın Kemer, Kepez ve Konyaaltı ilçeleri ile Adana, Burdur, Isparta ve Nevşehir'de 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda aralarında Milli Emlak görevlileri, Tapu Müdürü, mevcut ve eski mahalle muhtarları ile sivil iş takipçilerinin bulunduğu 27 şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelilerin mal varlıklarına da tedbir konuldu.
BAKAN GÜRLEK: DEVLETİN MALI MİLLETİN HAKKIDIR
Adalet Bakanı Akın Gürlek, operasyonun ardından yaptığı yazılı açıklamada kamu kaynaklarının korunmasına vurgu yaptı.
Gürlek, kamu gücünün kişisel menfaat aracı haline getirilmesine izin verilmeyeceğini belirterek, "Devletin malı milletimizin ortak hakkıdır" dedi.
Gürlek, kamu görevini kişisel çıkarları için kullanan veya buna aracılık eden herkesin hukuk önünde hesap vereceğini ifade etti.
80 HAZİNE TAŞINMAZI İÇİN İŞLEM SÜRÜYOR
Soruşturma kapsamında yaklaşık 10 milyar TL değerindeki 80 Hazine taşınmazının satışının engellenmesine yönelik işlemlerin sürdüğü bildirildi.
Şüphelilerin mal varlıklarına yönelik tedbir işlemlerinin de devam ettiği belirtildi.




