Hindistan’da 35 haftalık hamile bir kadının rutin doktor kontrolü, tıp dünyasını şaşırtan bir keşfe sahne oldu. Ultrason taramasında bebeğin midesinde kemik içeren iki yapı tespit edildi. Uzmanlar, bu durumun dünyada sadece 200 vakada görülen nadir bir fenomen olduğunu belirtti.
"Fetüs içinde fetüs"
Hindistan’da yaşayan 32 yaşındaki anne adayı, hamileliğinin 35. haftasında rutin taramaya gittiğinde doktorlar sıra dışı bir durum fark etti. Önceki kontrollerinde herhangi bir anormallik görülmeyen bebeğin midesinde gelişmemiş iki fetüs olduğu belirlendi.
Doktor Prasad Agarwal, yerel medyaya yaptığı açıklamada, "Bu, dünyadaki en nadir vakalardan biri olan 'fetüs içinde fetüs' idi. Bebeğin karnında gelişmemiş kemik yapılarını fark ettiğimde bunun normal olmadığını anladım" dedi.
Yenidoğan bebek ameliyat edildi
Hamile kadın 35. haftada doğum yaptı ve hemen ardından yenidoğan bebek ameliyata alındı. Cerrahi müdahaleyle midesindeki gelişmemiş fetüsler çıkarılan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Annesi de operasyon sonrası sağlığına kavuştu.
Uzmanlar, çıkarılan fetüslerin yaşamak için yeterince gelişmemiş olduğunu ve hayatta kalmalarının mümkün olmadığını açıkladı.
Bu son derece nadir görülen durumun tam nedeni bilinmemekle birlikte, genellikle özdeş ikizlerin rahim içinde gelişimi sırasında meydana geldiği düşünülüyor. Normalde bir yumurta döllendikten sonra iki embriyoya ayrılırken, "fetüs içinde fetüs" vakalarında bu ayrılmanın tamamlanmadığı ve bir embriyonun diğerinin içinde gelişmeye devam ettiği belirtiliyor.