İZMİR EKSPRES

Hükümlü işçiler de kadro istedi!

Abone Ol


"Kadro mücadelesini eşitlik arayarak sürdüreceğiz. Hiçbir hükümetin, hiç bir belediyenin işçiler arasında ayrım yapma ve eşitsiz davranma hakkı yoktur. Bizler suçlu değiliz, işçiyiz ve sendikamızla güçlüyüz. İş ekmek olmadığı için sürece barış ta olmayacak. Kadro hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz."

BAKANLARA SESLENDİ

Daha sonra konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da hükümetin kadro düzenlemesinin lütuf olmadığını ileri sürdü. İşçilerin, İzmir’in çöpünü topladığını, suyunu getirdiğini kaydeden Memiş Sarı, hükümlü olan işçilerin çalışma haklarının elinden alınmaması gerektiğini belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Sarı, şöyle dedi:

"Eski hükümlü arkadaşlar zaten çalışma hakkına sahipti. Çalışırken işimizden edilmek istemiyoruz. Hükümlü olmamız çalışma halkımızın elimizden alınmasına sebep değildir. Bakanlara sesleniyorum insanların çalışma hakkını engellemeyin. Çalışma insan hakkıdır. Hakkımıza sahip çıkıyoruz. Sesimize kulak verin."

Sarı, işçilerin sesine kulak verilmemesi halinde her hafta sokaklarda olacaklarını açıkladı. İşçiler açıklamanın ardından işçiler kol kola girerek Bornova Meydanı çevresinde insan zinciri oluşturdu. Bir süre ıslık ve alkışlarla protestolarını sürdüren işçiler daha sonra dağıldı.