Etkinlik, çocukların kitaplara olan ilgisini ve okuma alışkanlığını teşvik etmek amacıyla düzenlendi. Başkan Kınay, Reşat Nuri Güntekin’in anısını yaşatmak ve çocukların edebiyatla buluşmasını sağlamak için önemli bir adım olan bu etkinliğe destek verdi.

Tören, Çalıkuşu Mahallesi’nde bulunan çocuk kitaplığında gerçekleştirildi. Başkan Kınay, çocuklara hediyelerini vererek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı ve çocukların bu özel gün coşkusuna ortak olduklarını ifade etti. Geleceğin teminatı olan çocukların okuyan, dinleyen ve sorgulayan bireyler olmalarının önemine vurgu yaptı.

Çocuklarla bir araya gelen Başkan Kınay, onlarla birlikte olmanın mutluluğunu paylaştı. Karabağlar’da okuma ve kültür faaliyetlerini önemsediklerini belirten Başkan Kınay, çocuklarla birlikte aydınlık bir Türkiye için çalışacaklarını söyledi. Ayrıca, çocuklarla birlikte eğlenceli etkinlikler düzenleyerek kültür ve sanatı yaşatacaklarını da ifade etti.

Tören sırasında yazar Ahmet Günbaş da çocuklarla sohbet etti ve kitapları hakkında bilgi verdi. Çocukların sorularını yanıtlayan Günbaş, yazarlık deneyimlerini paylaştı. Ardından kitaplarını imzalayarak çocuklara hediye etti. Başkan Kınay da çocuklardan daha çok kitap okuma ve yazma sözü aldı.

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın katılımıyla gerçekleşen En Çok Kitap Okuyan Çocuk Ödül Töreni, çocukların edebiyatla buluşmasına ve okuma alışkanlığının gelişmesine katkı sağladı.

İzmir’de yeni açılan 5 trend mekan: Şehrin yeni yüzleri İzmir’de yeni açılan 5 trend mekan: Şehrin yeni yüzleri

Kaynak: BÜLTEN