İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 17 Eylül 2026’da katıldığı televizyon programında sermaye piyasasında yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Çiftçi, borsa operasyonlarının devam edeceğini belirterek yeni bir operasyonun sabaha karşı gerçekleşebileceğini söyledi.

Kişili’den parti değiştiren başkanlar açıklaması
Kişili’den parti değiştiren başkanlar açıklaması
İçeriği Görüntüle

Çiftçi, “Operasyonlar devam edecek. Kısaca bugün de operasyon vardı. Yarın sabaha doğru da operasyon olabilir. Operasyonlar devam edecek. Biz ‘devlet unutmaz, uyutmaz’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yeni nesil suç örgütleri” açıklaması

Mustafa Çiftçi, programda yeni nesil suç örgütleri ile klasik mafya yapılanmaları arasındaki farklara da değindi.

Çiftçi, yeni nesil suç örgütlerini “3. nesil çeteler” olarak nitelendirerek bu yapıların klasik mafyalardan farklı olarak belirli bir merkez ve geleneksel yapılanmaya sahip olmadığını söyledi.

Yeni nesil suç örgütlerinin farklı suç alanlarında faaliyet gösterebildiğini belirten Çiftçi; tehdit, haraç, siber suçlar, uyuşturucu ve düzensiz göç gibi alanlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çiftçi, yeni nesil suç örgütleriyle mücadelenin sürdüğünü ifade etti.

“Devlet unutmaz, uyutmaz”

Borsa operasyonlarıyla ilgili açıklamasında ise Çiftçi, gün içinde operasyon yapıldığını belirterek yeni operasyon ihtimaline işaret etti.

Çiftçi, operasyonların devam edeceğini belirterek “Devlet unutmaz, uyutmaz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi