Ramazan ayı, hem manevi hem de mutfak açısından özel bir zamandır. İftar sofraları, sevdiklerinizle birlikte geçirilen keyifli anların en güzel parçasıdır. İftarda ne pişirsem diye düşünenler için hazırladığımız Ramazan’a özel iftar menüsü, hem pratik hem de besleyici seçeneklerle sofralarınızı şenlendirecek. Mercimek çorbasından fırında balığa, mevsim salatasından leziz tariflere kadar her biri, hem sağlıklı hem de lezzetli bir iftar yemeyi sunmak için hazır. Bu tariflerle, Ramazan’ın ruhuna uygun sağlıklı, hafif ve besleyici yemekler hazırlayarak, sevdiklerinizle birlikte huzurlu bir iftar sofrası kurabilirsiniz.

On bir ayın sultanı Ramazan ayı yaklaşıyor. İftarda ne pişirsem diye düşünenler için hem sağlıklı hem pratik hem de besleyici iftar menüsünü sizler için hazırladık. Bugün menüye hem soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak mercimek çorbası, fırında balık ve mevsimin en güzel sebzeleriyle hazırlanan mevsim salata ekledik. İşte Ramazan’a özel iftar menüleri için mercimek çorbası, fırında balık ve mevsim salata tarifi…

Ramazan’a özel iftar menüleri

Mercimek çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler:

Kırmızı mercimek, soğan, sarımsak, havuç

Kırmızı mercimek havuç ve soğanı suda haşlayarak iyice yumuşatın. Dilerseniz içine et veya tavuk suyu da ekleyebilirsiniz. Daha sonra ek su eklemeden kendi suyunda haşlanan sebze ve mercimeği blenderdan geçirerek sıvı hale getirin. Daha sonra biraz sıvı yağ, tuz ve baharat ekleyerek 2-3 dakika tekrar kaynatın. İşte mercimek çorbanız bu kadar kolay hazır. Yanında bol limon ilse servis edebilirsiniz.

Fırında balık nasıl yapılır?

Malzemeler:

Somon, alabalık, palamut veya istediğiniz her hangi bir balık. Patates, kırmızı biber, brokoli, karnabahar
Temizlenmiş ve ayıklanmış balıklarımızı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım. Üzerine daha kolay pişmesi için bıçakla çizikler atalım. Çiziklerin içine limon dilimleri dizelim. Sebzeleri ise doğrayıp zeytinyağı, tuz ve baharatlarla harmanlayalım. İçine çay bardağının dibinde biraz su ekleyelim. Daha sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir. Fırında balığımız hazır. Afiyet olsun.

Mevsim salata nasıl yapılır?

Malzemeler:

Marul, roka, havuç, dereotu, maydanoz, kırmızı pancar, nar, turp, nar ekşisi, limon, zeytinyağı, tuz

Mart ayında 96 yılın sıcaklık rekoru kırıldı Mart ayında 96 yılın sıcaklık rekoru kırıldı

Tüm malzemeleri küçük küçük doğradıktan sonra zeytinyağı, tuz, limon ve nar ekşisini ayrı bir kapta karıştıralım. Daha sonra salatamızın üzerine dökelim. Narları ise ayıklayıp en son salatamızın üzerine serpiştirelim.

Kaynak: HABER MERKEZİ