İZMİR EKSPRES

İki bakan iyi polis kötü polis oyunu oynuyor

Abone Ol


Partisinin İl Başkanlığı'nda tutuklu vekil Mustafa Balbay için 4 Aralık Pazar günü İzmir'de düzenlenecek Cumhuriyet Demokrasi ve Özgürlük Mitingi öncesinde basın mensuplarına bilgi veren Tekin, duyarlı tüm vatandaşları mitinge davet ederek; "Mitingin adı demokrasi ve özgürlük' olacak. Son dönemlerde Türkiye'de demokrasi ve özgürlük konusunda sıkıntıların yaşandığını görüyoruz" dedi. Onlarca gazeteci, binlere varan aydının iktidara karşı düşüncelerini açık ve net söyledikleri için cezaevinde yattığını anlatan Tekin, şöyle konuştu: "Ana muhalefet olarak kendimizi sorumlu hissederek büyük bir miting yapacağız. Umut ediyorum ki İzmir halkı ilgi gösterecektir. O mitingten sonra da mücadelemiz devam edecektir."

OPERASYONUN BAŞINDA BAŞBAKAN VAR


İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyonun siyasi olduğunu dile getiren Tekin; şunları söyledi: "Operasyon tamamen siyasidir. İtibarsızlaştırmak için adeta siyasi operasyon başlamıştır. İzmirliler olarak açık ve net olarak operasyon savcısının kim olduğunu biliyorsunuz. İyi polis, kötü polis ilişkisi içinde iki bakan "biz de üzüldük' diyerek İzmirliler'i avutamaz. Operasyonun başında Başbakan var. Başbakan'ın İzmir halkıyla sorunu olduğu için bu noktaya getirmek istiyor. Belediyelerimize çok güveniyoruz, eksiklik ve aksaklık olabilir. Bunu bir tören halinde itibarsızlaştırmak ciddi sorunlar varmış gibi yansıtmak vicdani değildir. Sadece İzmir'de değil, birçok belediyede benzer operasyonlar oldu. Bundan sonra da devam edecektir."

İktidara teklifi olduğunu anlatan Tekin, "Parlamentoda sadece belediyeleri denetlemek için bir komisyon oluşturalım, öncelikle CHP'li belediyelerden başlayalım. AKP'li belediyelerin nasıl rant ve yolsuzluk batağında olduğunu tüm kamuoyu görsün" dedi.

ABD'YE GÖNDERME

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in "Türkiye, Suriye için gerçek bir liderlik gösterdi" açıklamasını da değerlendiren Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Adamlar ne talimat veriyorsa o talimatlar yerine getiriliyor, Türkiye tabii ki tam bir lider gibi davranıyor. Başbakan talimat üzerine Libya konusunda 90 derece dönüş yapmak zorunda kaldı. Bir dönem Suriye ile ortak bakanlar kurulu toplantısı yaptı. Şimdi ne oldu da sorun doğdu. Arap Birliği'nde toplananlar demiş ki; Suriye'de insan hakları yok. Yürüyün gidin be kardeşim. Kendinize bakın ya. İnsan hakları dersi verenlere bakın. ABD'nin iki numaralı isminin Türkiye'nin Suriye konusunda lider olduğunu söylemesi kadar doğal ne olabilir? Bugüne kadar ne talep etti de Türkiye yerine getirmedi."