AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile birlikte İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda düzenlenen sergileri ziyaret etti. Festival kapsamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İnan, İzmir’in kültür ve sanat alanındaki potansiyeline dikkat çekerek, “Bu yıl festivalimizi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay’ın da ev sahipliğinde çok daha güçlü bir şekilde gerçekleştiriyoruz.” dedi.

İNAN VE TUGAY, KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ SERGİLERİNİ BİRLİKTE GEZDİ

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, 25 Ekim Pazar günü İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nı ziyaret ederek Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen sergileri inceledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da eşlik ettiği programda İnan, “Osmanlı’nın Mukaddes Emanetleri”, “Yaşayan Miras İzmir”, “ASELSAN: İleri Dönüşen Bir Gelecek Vizyonu”, “Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü Sanata Teşvik ve Sanatla Yaşam” ve “Sır” resim sergilerini gezdi.

Sergi ziyaretlerinin ardından İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nın açık alanında basın mensuplarıyla bir araya gelen İnan, festivalin İzmir’in kültürel hayatına sunduğu katkıları değerlendirdi.

“İZMİR’İN GENCİYLE, ESNAFIYLA, BÜTÜN DİNAMİKLERİYLE SAHİPLENDİĞİ BİR FESTİVAL”

İzmir Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü kez düzenlendiğini hatırlatan İnan, festivalin her yıl şehirde büyük bir heyecanla karşılandığını belirtti.

İnan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün şehrimizde, dün itibarıyla başlayan Kültür Yolu Festivalimizin dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Gerçekten Kültür Yolu Festivali, şehrimizin büyük bir heyecanla beklediği ve sahiplendiği; genciyle, esnafıyla, bütün dinamikleriyle sahip çıktığı çok güzel bir etkinlik.

Konserlerden sanatsal etkinliklere, kültürel faaliyetlerden farklı organizasyonlara kadar oldukça kapsamlı ve vizyoner bir çalışma gerçekleştiriliyor.

Şehrimizin özellikle konser etkinliklerine ilgisi her yıl çok yüksek oluyor. İnşallah bu yıl da Kültür Yolu Festivalimiz, İzmir’imizin güçlü sosyal hayatına ve hemşehrilerimizin bir araya gelmesine ev sahipliği yapacak.”

“BU YIL FESTİVALİMİZİ CEMİL TUGAY’IN EV SAHİPLİĞİNDE DAHA GÜÇLÜ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın festival programına katkılarına da değinen İnan, kültür ve sanat çalışmalarının şehirdeki kurumların iş birliğiyle daha güçlü bir noktaya taşınacağını ifade etti.

İnan, “Bu yıl festivalimizi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay’ın da ev sahipliğinde çok daha güçlü bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Şehrimizin sanatsal birikimi ve tarihî geçmişiyle birlikte kültürel ve sanatsal çalışmalarımız artarak devam edecek.” diye konuştu.

“KÜLTÜR VE TURİZM BAKANIMIZ MEHMET NURİ ERSOY’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Hal Yasası’nda yeni dönem! Zincir marketlere yerli ürün yükümlülüğü gündemde
Hal Yasası’nda yeni dönem! Zincir marketlere yerli ürün yükümlülüğü gündemde
İçeriği Görüntüle

Festivalin İzmir’e kazandırılmasında Kültür ve Turizm Bakanlığının çalışmalarının önemine işaret eden İnan, organizasyona katkı sağlayan kurum ve yöneticilere teşekkür etti.

İnan, şunları kaydetti:

“Ben özellikle Kültür Yolu Festivalimizi şehrimize kazandıran, her zaman en güçlü etkinlikleri festival takvimine ekleyen Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a ve kıymetli ekibine çok teşekkür ediyorum.

Festivalimizin ana sponsoru Türk Telekom’un Genel Müdürü Sayın Ebubekir Şahin’e ayrıca teşekkür ediyorum.

Yine Kültür ve Turizm İl Müdürümüz Sayın Sadık Doğruer’e, ekip arkadaşlarına ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay’a teşekkürlerimi iletiyorum.”

“İZMİR KÜLTÜR SANAT FABRİKASI, YAKLAŞIK 2 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI”

İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nın şehrin kültürel hayatındaki önemine de dikkat çeken İnan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimleriyle İzmir’e önemli bir eser kazandırıldığını vurguladı.

İnan, şöyle devam etti:

“Bakın, burası İzmir Kültür Sanat Fabrikamız. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yoğun girişimleriyle ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla şehrimize çok güzel bir eser kazandırdık.

Bugüne kadar yaklaşık 2 milyon ziyaretçimiz oldu. İnşallah burası şehrimizin kültür ve sanat faaliyetlerinin kalbi olmaya devam edecek.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay’ın da ev sahipliğinde, şehrimizin sanatsal birikimi ve tarihî geçmişiyle birlikte kültürel ve sanatsal çalışmalarımız artarak devam edecek.”

İNAN’DAN İZMİRLİLERE DAVET: “9 GÜN BOYUNCA BÜTÜN HEMŞEHRİLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

Açıklamasının sonunda İzmirlileri festival etkinliklerine davet eden İnan, “Ben bir kez daha tüm hemşehrilerimizi, 9 gün boyunca devam edecek Kültür Yolu Festivalimizin bütün etkinliklerine davet ediyorum. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Program, sergi ziyaretleri ve basın bilgilendirmesinin ardından sona erdi.