İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla çeşitli uygulamalara ve hizmetlere imza atıyor. Bu hizmetlerden biri de Tekerlekli Sandalye Bakım ve Onarım Atölyesi. Konak Center’daki merkezde, akülü ya da manuel tekerlekli sandalyelerin ücretsiz bakım ve onarımı yapılmaktadır.

Buyuksehir Den Engelsiz Yasam Icin Yol Yardim Destegi 330641 News Big

Torbalı Belediyesi Çevre Kirliliği İle Mücadelede Kararlı Torbalı Belediyesi Çevre Kirliliği İle Mücadelede Kararlı

Tekerlekli Sandalye Bakım ve Onarım Atölyesi: Engellilere Destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin sosyal yaşama engelsiz katılımını sağlamak adına birçok hizmet sunmaktadır. Bu kapsamda, Konak Center'da faaliyet gösteren Tekerlekli Sandalye Bakım ve Onarım Atölyesi, engelli bireylerin yolda kalan tekerlekli sandalyelerinin tamirini üstlenmektedir. Günde 10 aracın tamir ve bakımının yapıldığı atölye, engelli bireylere ücretsiz hizmet sunmaktadır. Arızalı araçlar, evlerinden veya arızanın meydana geldiği yerden alınarak tamir edilmekte ve tekrar sahiplerine teslim edilmektedir.

Engelliler İçin Önemli Bir Kolaylık

Yeni Oluşum Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Cafer Çelik, “Ülkemizde akülü sandalye bakım atölyelerinin sayısı çok az. Üstelik bunların tamiri de oldukça pahalı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu uygulaması, bizler için çok büyük kolaylık. Türkiye'ye örnek olmalı. Çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Engellilerin Memnuniyeti

Hizmetten memnun olan vatandaşlar da görüşlerini paylaştılar. Akülü aracının lastiği tamir edilen Muhammet Semih Eliaçık, “Bu hizmetten son derece memnunuz. Araçlarımız ayda iki-üç kez bozulabiliyor. Yolda kalınca büyük zorluk yaşıyorduk, ne yapacağız diye düşünüyorduk. Bugün beni Gültepe’den aldılar, getirdiler. Bizim taksiyle, dolmuşla gelmemiz çok zor olduğu için özel araçla gelmemiz gerekiyor. Sağ olsunlar hemen tamirini de yaptılar” dedi.

Yunus Kurt ise, “Büyükşehir Belediyemiz bir telefon kadar yakınımızda. Hizmetin ücretsiz olması çok önemli. Maliyetler nedeniyle bu işin altından kalkamıyorduk” şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

Tamir Uzun Sürecekse Yedek Araç Desteği

Tekerlekli Sandalye Bakım Onarım Atölyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermektedir. Eğer bakım onarım işi uzun sürecekse, engellilere yedek araç da tahsis edilmektedir. Hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar 293 98 41 veya 293 98 24 numaralı telefondan detaylı bilgi ve randevu alabilirler.

Editör: Nurican ALBAYRAK