İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Hür Ağbaba hakkında yeni bir iddia gündeme geldi. Gazeteci Vefa Yürekli, Hür Ağbaba'nın tutuklu bulunan eski Egeşehir Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekinci ile geçmişte ticari ortaklık yaptığını öne sürdü.
Hür Ağbaba hakkında yeni iddia
İzmir Büyükşehir Belediyesi soruşturması kapsamında gözaltına alınan Hür Ağbaba'nın, eski Egeşehir Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekinci ile ilişkisine ilişkin yeni bilgiler kamuoyuna yansıdı.
Gazeteci Vefa Yürekli, yaptığı paylaşımda, daha önce Süleyman Ekinci için "Ortağım değil, yakın dostum" açıklaması yapan Veli Ağbaba'yı hatırlatarak, Ekinci'nin Veli Ağbaba'nın değil, ağabeyi Hür Ağbaba'nın ortağı olduğunu iddia etti.
Ortaklık iddiasının ayrıntıları
Haberde yer alan iddiaya göre, 2022 yılı ticaret sicili kayıtlarında Hür Ağbaba, Süleyman Ekinci ve Battal Gazi Nergiz'in Trio Girişim Mühendislik İnşaat Şirketi'nde ortak olduğu öne sürüldü.
Aynı şirketin, 2022 yılında Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Sümer Holding'e ait iki taşınmazı satın aldığı belirtildi.
Haberde, söz konusu taşınmazlardan birinin 7 bin 144 metrekare büyüklüğünde ve 11 milyon TL, diğerinin ise 16 bin 982 metrekare büyüklüğünde ve 13 milyon 100 bin TL bedelle satın alındığı, toplam satış tutarının 24 milyon 100 bin TL olduğu aktarıldı.
Didim'deki ihale de gündeme getirildi
Haberde ayrıca Trio Girişim'in aynı yıl Aydın'ın Didim ilçesinde SGK'ye ait 5 bin 824 metrekarelik bir araziyi 18 milyon TL bedelle kazandığı ihalenin de tartışmalara konu olduğu ifade edildi.
İddiaya göre, dönemin haberlerinde söz konusu araziye yaklaşık 150 milyon TL değer biçildiği öne sürülmüş, ihale ise daha sonra iptal edilmişti.
Soruşturma sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adli süreç devam ederken, haberde yer alan ortaklık ve ihale iddiaları gazeteci Vefa Yürekli'nin paylaşımlarına dayandırıldı. İddialara ilişkin soruşturma makamlarından veya adı geçen kişilerden metinde yer alan bilgiler dışında ek bir açıklama bulunmuyor.



