İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Renklerle Doğal Yaşam” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu’nun katılımıyla, İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda gerçekleşen ödül töreninin ardından çocuklara yönelik çeşitli animasyon gösterileri, danslar, yüz boyama etkinlikleri, yarışmalar ve müzik dinletileri gerçekleştirildi.

Avrupa’nın en nitelikli hayvanat bahçeleri arasına giren İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı tarafından, çocukların doğayı ve hayvanları gözlemleyip tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen resim yarışmasına, 6-11 yaş grubundan 2 binin üzerinde öğrenci katıldı. İlk 3 sırayı paylaşan Şerif Remzi Ortaokulu’ndan Defne Başaran, Manisa Altınordu İlköğretim Okulu’ndan Sude Gökçen ve Şehit Komando Er Fatih Özcan İlköğretim Okulu’ndan Dilara Doyuran’a, ödül töreninde bisiklet hediye edildi. Sergilenmeye değer bulunan 50 resmin sahiplerine de katılım belgesi verildi.

Ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, yapılan etkinliğin yarışma değil, “çalışma” olduğunu vurgulayarak, “Kalıcı olan sanattır. Nice imparatorluklar, iktidarlar geçti. Dünya birçok şeyi unuttu, ama sanatçıları unutmadı” dedi. Türkegül Kocaoğlu da, çocuklara Başkan Aziz Kocaoğlu’nun selam ve sevgilerini ileterek bayramlarını kutladı.

Giriş izdihamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, İzmir Doğal Yaşam Parkı, çocuklara ücretsizdi. 18 yaş altındaki herkesin hafta boyunca ücretsiz giriş yaptığı parkta, çocuklar ve aileleri gönüllerince bir gün geçirdi. 425 bin metrekare alan üzerindeki Doğal Yaşam Parkı’nda her yer çocuk sesleriyle dolarken, düzenlenen etkinlikler de büyük ilgi gördü. Müzik gruplarından animasyon gösterilerine, yüz boyamadan ödüllü yarışmalara kadar çok sayıda etkinliğin yer aldığı törende, çocukların keyifli bir gün geçirmesi için her şey düşünüldü. Yarışmada sergilenmeye layık görülen 50 resim de gün boyunda Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret edenlerin beğenisine sunuldu.