1940 yılından 2010 yılına kadar 70 yıllık 2 bin adet seri piyango bileti biriktiren Keskin, Milli Piyango koleksiyonunu 27. Ödemiş Milli Fuarı'nda halkın ilgisine açtı. Belediye Başkanı Bekir Keskin fuarın açılışında yaptığı konuşmada, piyango biletlerinin tarihçesi ile ilgili bilgi verdikten sonra şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyetinin ilk Milli Piyangosu 1925 yılında Tayyare Cemiyetleri Mektepleri adına düzenlenen piyangodur. 11 Temmuz 1939 tarihinde piyango Türk Hava Kurumu'ndan alınarak Milli Piyango İdaresine devredildi. Milli Piyango ilk biletini 1940 yılında basmış, tertip sistemini sürdürerek her tertipte 3 çekiliş bileti basmıştır. THK döneminde biletler resimsiz idi, Milli Piyango İdaresi ise birkaç yıl hariç resim, desen ve figürlerle sonraki yıllarda biletleri renklendirmiştir. Milli Piyango biletlerinde dönemlerin özelliklerine göre kompozisyonlar hazırlayarak, günlük yaşamdan, ulusal ve uluslar arası kurumların belirli yıldönümlerine denk gelen geniş yelpaze de yer alan değişik temaları ele almıştır."

Milli Piyango biletlerinin barındırdığı resimler ve desenlerle kültür tarihçiliğinin de ilgisini çeken bir alan olduğunu ifade eden Keskin, şöyle konuştu: "Ulusal günler ve bayramlar öne çıkarılarak 50. ve 60. kuruluş yılları gibi yıldönümlerinin yanı sıra antik kentler, Karun Hazineleri, Milli Parklar, folklor, cumhuriyete giden yol, tarihi evler, Anadolu medeniyetleri, milli saraylarımız, anıt ağaçlar gibi değişik temalarda dizi seri biletleri basılmış. Aynı çekilişte değişik sporcuların resimleri bulunan biletlerde ilgi çeken örnekler."

1940 yılından 2010 yılına kadar çıkan pulları biriktirerek toplam 2 bin biletlik koleksiyon oluşturduğunu anlatan Keskin, sözlerine şöyle devam etti: "Burada da geçmişten günümüze yansıyan tarihi ile 70 yıllık maziyi halkımıza sundum."
Fuarı dolaşan vatandaşlar, koleksiyondaki pulları ilgiyle izlediler.
Editör: Haber Merkezi