Bornova Mevlana Mahallesi’nde, 2013 yılının ilk dakikalarında meydana gelen olayda, havai fişek gösterini izlemek için ailesiyle çatıya çıkan ilköğretim okulu öğrencisi Arif Dallı, magandanın tabancasından çıkan kurşunun başına isabet etmesiyle yaşamını yitirdi. Olayın ardından başlatılan soruşturmaya rağmen, tabancayı ateşleyen maganda bulunamadı.

AİLE BÜYÜKLERİ İSTEDİ


Acı olay sonrasında gerek baba 40 yaşındaki Şerafettin Dallı, gerekse de anne 32 yaşındaki Yıldız Dallı, üzüntülerinin yanı sıra psikolojik sorunlar da yaşadı. Aile büyükleri de Arif’in ölümünün ardından 4 çocukları kalan çifte bebek dünyaya getirmeleri tavsiyesinde bulundu. Tekrar hamile kalan anne Yıldız Dallı da 2014 yılının ilk dakikalarında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Çift, bebeklerine, kaybettikleri oğlunun adıyla birlikte Yusuf Arif ismini verdi.

Yeni bebekleriyle hayata tutunmaya çalıştıklarını söyleyen Şerafettin Dallı, "Ancak hiçbir yaşadığım olay, bana oğlumu unutturamaz. Onun yeri ayrıydı, hep mezarına gidiyorum ve ona katilinin bulunacağı sözünü veriyorum. Ama polislerden bugüne kadar bir ses çıkmadı. Belki araştırma yaptılar ama o katile ulaşamadılar. Ben oğlumun katilinin bulunmasını istiyorum. Kurşunun yakından geldiği söyleniyor. Belli hakim ve savcı lojmanlarından geldi ama oraya bakılamadı. Her türlü olasılık değerlendirilsin ve katil bulunsun" dedi.

Kalp rahatsızlığına rağmen bebeğini dünyaya getiren anne Yıldız Dallı ise "Doğum anında kalbim 23 nabızla durma noktasına geldi. Ama bebeğimi çok istedim. Ona da oğlumun adını verdik. Artık onda yaşatmak istiyorum" dedi.



Editör: Haber Merkezi