Başkan Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden AKUT Başkanı Nasuh Mahriki, “Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ve teveccühü, tüm bölgeye sahip çıkmak anlamına geliyor. Zaten Büyükşehir'e yakışan da budur” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Arama Kurtarma Derneği'ne (AKUT) piyasa değeri yaklaşık 100 bin lira olan iki set arama-kurtarma ekipmanı desteğinde bulundu. Malzemeleri AKUT İzmir Ekip Lideri Ömer Karaca teslim aldı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayıyla AKUT'a verilen malzemeler arasında hidrolik kesiciler, hava yastıkları, takozlar, ayırıcılar, hidrolik ve manuel pompalar, kurtarma setleri, ilkyardım setleri ve tıbbi teçhizat sırt çantaları gibi hayati önem taşıyan ekipmanlar bulunuyor. Geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret ettiklerini ve destek talebinde bulunduklarını hatırlatan AKUT İzmir Ekip Lideri Ömer Karaca, “Bu malzemeleri AKUT'un kendi imkanlarıyla alması mümkün değildi. Bunlar Hollanda menşeli son derece pahalı malzemeler. Sayın Başkanımız'dan iki takım talep etmiştik. Sağ olsun, konunun önemini bildiğinden sıcak baktı ve malzemeler bize teslim edildi” dedi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından teslim edilen arama-kurtarma malzemelerinin çok sayıda insanın hayatının kurtarılmasını sağlayacağını vurgulayan Ömer Karaca, “İnşallah kullanmayız ama zor durumda kalınca, bu malzemeler sayesinde tonlarca yükü kolaylıkla kaldırıp en hızlı şekilde hayat kurtarabileceğiz” diye konuştu.


NASUH MAHRUKİ'DEN BAŞKAN'A TEŞEKKÜR


AKUT Başkanı Nasuh Mahruki de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelerek verdiği destek için teşekkür etti. Nasuh Mahruki, “Biz AKUT olarak İzmir ekibinin desteğiyle tüm Ege'ye sahip çıkabiliyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ve teveccühü, tüm bölgeye sahip çıkmak anlamına geliyor. Zaten Büyükşehir'e yakışan da bu. Başkanımız'a çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu ise AKUT ve benzeri gönüllü kuruluşların önemini vurgulayarak, “Kendilerine gönüllü çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Çok deneyimli uzman bir kadroya sahipler. Her gün güçleri artıyor. İzmir'de de önemli bir mesafe kat ettiler. AKUT'un zaten istediği bir şey yok, ama biz Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yardımcı olmak durumundayız. Kendilerine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.