Amatör sporun gelişmesi için ilçedeki bütün sportif faaliyetlere destek olan Çiğli Belediyesi ilçedeki amatör kulüplerine de maddi manevi yardımlarını sürdürüyor. Amatörlere destek olmak için malzeme yardımı ile yetinmeyen Çiğli Belediyesi, Belediyespor Kulübü'nün yanı sıra ilçedeki Harmandalı, Güzeltepe, Maltepe, Dadaş, Kent Gençlik, Balatçık, Yeni Mahalle ve  Küçükçiğli takımlarının servis otobüsü ile tesise kavuşmaları için de çalışmalar yapıyor.

İlçedeki spor kulüplerinin yönetici, teknik adam ve sporcularıyla Çiğli Galip Öztürk Stadı'nda bir araya gelen Başkan Metin Solak, sporun eksiksiz yapılabilmesi için tüm kulüplere çok sayıda kalemden oluşan malzeme dağıttı. Çiğli Belediyesi meclis üyeleri ile Çiğli Belediyespor Kulübü yöneticilerinin de katıldığı törende konuşan Başkan Solak, başarılı bir sezon dilediği takımlara sporcu sayısı kadar forma, yağmurluk, eşofman, kramponlu ayakkabı, tekmelik, antrenman malzemeleri, suluk, kaleci eldiveni, futbol ve basketbol topu ile sağlık topu hediye etti.

5 bin genç spor yapıyor


Çiğli Belediyespor'un bu yıl çok başarılı bir performans sergileyerek Bölgesel Amatör Lig'de ilk yarıyı lider kapattığını hatırlatan Başkan Solak, bu başarıyı diğer takımların da sergilemesini istediklerini söyledi. Başkan Solak, her takıma maçlardaki ulaşımları için servis aracı ile tesis binası kazandırmak için çalıştıklarını da söyledi.

Her zaman amatör kulüplerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Solak, sözlerini söyle sürdürdü; "Yapılan yatırımlar bizim için önemli. Yol ya da park yapmakta gecikebilirsiniz ancak gençlere ve çocuklara yapacağınız eğitim ve destek yardımlarında gecikme ve bekleme şansınız yok. Yaklaşık 5 bin genç çeşitli dallarda spor yapıyor. Bunu karşılıksız bırakmamamız mümkün değil. Kulüplerimizin alt yapısının gelişmesini istiyoruz ve bu nedenle kulüplere destek veriyoruz."