Hizmet sınırlarındaki tüm köylere ulaşmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi sayesinde artık en ücra köylerde yaşayan İzmirliler bile her sabah işine ve okuluna belediye otobüsüyle gidebiliyor.

Toplu ulaşım ağını sürekli genişleten İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, taşımalı eğitim kapsamında okullarına devam eden öğrencilere yönelik başlattığı toplu ulaşım hizmetini 107 köye çıkardı. Geçtiğimiz yıllarda köylerinden ilçe merkezlerindeki okullara gitme konusunda büyük sıkıntılar yaşayan öğrenciler, artık Büyükşehir Belediyesi sayesinde büyük bir dertten kurtuldu. Bu yıl yeni eklenen hatlarla birlikte, toplu ulaşımdan yararlanan köy sayısı 107’ye çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulaması hem öğrencileri, hem velileri, hem işe giden yetişkinleri fazlasıyla mutlu etti.

Filosuna katacağı 200 solo otobüsün ihalesini gerçekleştiren, önümüzdeki günlerde 100 körüklü otobüs daha almayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut otobüs sayısı arttıkça daha fazla köye ulaşmayı hedefliyor. 
 

Editör: Haber Merkezi