Bayraklı'da 4 diş ve 4 dahiliye hekimi ve 2 hasta nakil ambulansı ile hizmet veren Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne ilgi artıyor. İlçede yaşayan bir çok vatandaşın kolaylıkla ulaşabildiği ve ücretsiz muayene, tedavi gibi işlemlerin yapılabildiği sağlık evleri Bayraklı'da önemli ihtiyaca yanıt veriyor.

41 bin 250 kişi muayene oldu

Bayraklı Belediyesi'nin Adalet ve Cengizhan Mahallerinde bulunan iki sağlık evinde 2013 yılında toplam 41 bin 250 kişi muayene veya tedavi amacıyla müracaat etti. Bu kapsamda 9 bin 664 kişi muayene olurken, 10 bin 967 kişi diş hastalıkları, 3 bin 404 kişi hasta nakil, 949 kişi cenaze işleri gibi hizmetlerden faydalandı. Evde yaşlı, engelli veya yatalak hasta danışmanlığı kapsamında ise bin 300 kişi ve 14 bin 959 kişi de enjeksiyon hizmeti aldı. Diş hastalıkları kapsamında verilen hizmetlerde de muayene, dolgular, diş çekimi, diş taşı tedavisi, çocuk hastaların bakımları ile onların dolguları ve çekimleri gibi hizmet veriliyor. Haftada ortalama 150-200 hasta muayene ve tedavisi yapılıyor. Çocuk hastalara tedavilerinden sonra diş fırçası ve macunu ile diş sağlığını anlatan oyunların bulunduğu küçük armağanlar da veriliyor. Yaklaşık 4 yıldır verilen hizmetten vatandaşlar da büyük memnuniyet duyuyor. Evlerine yakınlığı, hizmet kalitesi ve hijyenik ortam ücretsiz tedavi olmanın memnun edici olduğunu vurgulayan ilçe sakinleri Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a teşekkür etti.

Herşey Bayraklı için

Bayraklı'nın bir çok alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli işler yaptığını ve açılan sağlık evleriyle önemli bir ihtiyaca yanıt verilebildiğini belirten başkan Karabağ, "Herşey Bayraklı ve ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız için. Bu kapsamda sağlık konusunda geliştirdiğimiz projeler ve açtığımız sağlık evlerinde tedavi olan vatandaşlarımızın memnuniyetini gördükçe bizler de mutlu oluyoruz" dedi.
Editör: Haber Merkezi