İnşaatta incelemelerde bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 'Bir aksilik olmazsa önümüzdeki yılın sonunda yeni binamızda hizmet vereceğiz. İlçemize yakışan bir bina olacak' dedi.

Bayraklı Belediyesi hizmet binası inşaatı kaldığı yerden devam ediyor. 4 katı yer altında 9 katı ise yer üstünde olarak planlanan inşaatın, yer altındaki bölümü tamamlandı. Bu sırada Kamu İhale Kurunu (KİK) ihaleyi iptal etmişti. Bunun üzerine Bayraklı Belediyesi geçtiğimiz ağustos ayında ihaleyi yenilemişti. İhalenin tebliğ ve itiraz sürelerinin sona ermesiyle birlikte geçtiğimiz günlerde Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Şantiyesinde ihaleyi kazanan Atatek İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile sözleşme imzalamıştı. 8 milyon 943 bin TL'ye mal olacak ikmal inşaatı için yetkili firmaya 400 gün süre verilmişti.

İnşaatta incelemelerde bulundu

İhaleyi kazanan firma vakit geçirmeden çalışmalarına başladı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da sık sık inşaat alanına giderek çalışmaları yerinde inceliyor. Başkan Karabağ, yapılan itirazlar ve mahkeme kararı nedeniyle belediye hizmet binası inşaatında 6 ay kadar bir gecikme yaşandığını hatırlatarak, 'İhaleyi kazanan firma çalışmalarını sürdürüyor. Biz de fırsat buldukça yapılanları yerinde inceliyoruz. Zaman zaman hizmet binası üzerinden birileri gerçek dışı açıklamalarda bulunarak kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor. Ancak her şey ortadadır. Bizim dışımızdaki gelişmelerden kaynaklanan gecikme yaşandı. Şuanda herhangi bir sıkıntı yok. Çalışmalar sürüyor. Bir aksilik olmazsa 2015'in sonunda yeni binamızda hizmet vermeye başlarız. İlçemize yakışan bir bina olacak' dedi.


Editör: Haber Merkezi