Bayraklı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi uyumlu bir çalışma yürüterek ilçenin alt yapı, su ve kanalizasyon sorunlarına birlikte çözüm üretiyor. Bu kapsamda Bayraklı’ya gelen İZSU Genel Müdürü Ahmet Alparslan, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile bazı mahalleri gezerek, yaşanan sıkıntıları yerinde tespit etti. Görüşmede özellikle yeni merkezi olarak adlandırılan bölgede dikey yapılaşmanın hızla artması nedeniyle mevcut alt yapının bu yoğunluğu kaldıramadığı, bunun içinde yeni bir projenin yapılması konusunda fikir birliğine varıldı. 

DERE ISLAHI GÜNDEMDE

Başkan Karabağ ve İZSU Genel Müdürü Alparslan, Doğançay’dan başlayarak Gümüşpala, Emek ve Soğukuyu Mahallesi’ne kadar uzanan ve yağmur suları nedeniyle taşan dere yatağında da incelemelerde bulundu. Dereyle ilgili ıslah çalışmalarının yapılacağı belirtildi. Öte yandan Bayraklı’daki pompa istasyonundan yayılan kötü kokunun giderilmesi ile ilgili yapılacaklar masaya yatırıldı.

KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ

Başkan Karabağ, Büyükşehir Belediyesi ile koordineli ve uyumlu bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “İlçemizin sorunlarını çözmek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İZSU Genel Müdürümüze yağmur ve kanallarla ilgili sıkıntı yaşayan cadde ve sokaklarımızın listesini verdik. Bazı sıkıntıları yerinde inceleme fırsatı bulduk. Soğukkuyu Deresi’nde zaman zaman taşmalar meydana geliyor. Bununla ilgili bir çalışma yapılacak” dedi. Alparslan da sıkıntıları yerinde tespit ettiklerini ve bunlarla ilgili proje üreteceklerini söyledi.