Şenlik havasında gerçekleştirilen ve canlı müzik ile eğlenceli anların yaşandığı etkinlikte çekilişle 20 çeyrek altın dağıtıldı. Konuşmasında İzmir'in temizlikte yarışa ihtiyacı olmadığını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bayraklı temizlikte birinci" dedi.

Türkiye'nin ilk ve tek "Temiz Sokak" yarışmasında birinci seçilen Alparslan Mahallesi 1620/ 19 sokakta düzenlenen etkinlikte vatandaşlar konserle eğlendi, ikramlar ve birbirinden güzel şarkılar eşliğinde unutulmaz bir gün geçirdi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen törende alana sevgi gösterileri ve tezahüratlarla gelen Karabağ, Bayraklı'nın daha çok yeşil alana ihtiyaç duyulduğunu vurgulayanrak, ilçenin her sokağının temiz olduğunu ifade etti.

Bayraklı'ya 2 yeni proje


Bayraklı'nın temizlikte bir çok belediyeye örnek olduğunu da vurgulayan Başkan Karabağ, "Temizlik işçisini sokakta göremeyen Bayraklı, ilçe olduktan sonra gençlerimizle birlikte  temizlikte, örnek olmayı başardı. Temizliğin yanı sıra Bayraklı gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda çok yakında 75'inci Yıl Mahallesi'nde kültür merkezi yapacağız. İhalesi yapıldı. Yine Cengizhan yamaçlarındaki Sabiha Ahmet Tabak İlkokulu'nun yanında Teras Park yapıyoruz. Onun da ihalesine çıktık. Öte yandan bu bölgede yeşil alana ihtiyaç var. Eski imar planlarında yeşil alanlar var aslında ancak üzerinde evleriniz bulunuyor. Bu amaçla yerinden kentsel dönüşümü başlattık. Dolayısıyla yeşil alanları istimlak ile değil kentsel dönüşümle başaracağız. Evlerinizi satmayın! Merak etmeyin, sizleri evlerinizden ettirtmem ben. Kanımın son damlasına kadar sizlerleyim. Evlerinizi kimselere kaptırtmam" diye konuştu.

20 kişiye çeyrek altın


Geleneksel hale gelen yarışmada en temiz sokak seçilen Alparslan Mahallesi 1620/ 19 sokak sakinleriyle bir araya gelen Başkan Karabağ, biri mahalle temsilcisi toplam 20 kişiye de çekilişle çeyrek altın dağıttı. Bayraklı Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri ile birim müdürlerinin de katıldığı törende gerçekleşen kura sonucu, altınlarını alan vatandaşlar başkan Karabağ'a teşekkür etti. Ayrıca etkinliğe katılan herkese hediye paketi dağıtıldı


Editör: Haber Merkezi