Başbakan Davutoğlu'nun, 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşların 18 bin Türk Lirası ödemesi karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacağı müjdesini vermesi, bedelli askerlik bekleyenlere umut oldu.

Kariyer, eğitimi ve ailevi sebeplerden dolayı şimdiye kadar vatani görevini yapamayanlaradan yeterli birikime sahip olmayanların, bu fırsatı değerlendirmek için internette araçlarını satılığa çıkardıkları gözlendi.

Bedelli askerlik uygulamasından yararlanabilmek için aracını satılığa çıkaran Ahmet Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir şirkette yönetici olduğu için şimdiye kadar askere gidemediğini söyledi.

Bir süredir bedelli askerliğin çıkmasını beklediğini ifade eden Uslu, "30 yaşındayım bu yaştan sonra da askere gitmek biraz garip olacaktı, toplu param olmadığı için aracımı satılığa çıkardım" dedi.

Bedelli askerlik müjdesi verilince fiyatı bin lira düşürdü

Serkan Dinçer de bir kurumda bilgi işlem görevlisi olarak çalıştığını ve evli olduğu için askerliğini bedelli yapmak istediğini söyledi.

Serkan Öztürk de bir süredir kullandığı aracını ağabeyi için 12 bin liraya satılığa çıkardığını dile getirerek, geri kalan 6 bin lirayıda yakınlarının desteğiyle toparlamayı planladıklırını ifade etti.