Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi konferans salonun da sergilenen oyuna vatandaşlar yanı sıra öğrenciler de yakın ilgi gösterdi. Gün içersinde çift oyun sergileyen Buca Belediyesi Tiyatro Topluluğu toplumsal sorunların mizahi yaklaşımı ile çözümünün güzel bir örneğini yansıttı. Nobel ödüllü yazar Harold Pinter'ın yazdığı ve Hasan Şahindoğan'ın yönettiği oyunda bir aile içi hesaplama ve hayatta ailenin önemini bizlere aktarıyor.

İngiliz yazarın 1990 yılında yazdığı oyunda Andy devlet memuru iken çok saygın bir adamdır ancak ölümle karşılaştığında, başucunda karısının dışında, ne ailesi, ne tesellisi, ne de güveni vardır. Pinter'in gözü ile, 1980'lerin "eline ne geçerse, kap, kaç, köşeyi dön" davranışından miras kalan aile yaşamı sergilenir.
Tiyatro severleri oyunları ile etkileyen tiyatro oyuncularını gün içersinde ki iki ki başarılı performansları adına kutlayan Buca Belediyesi Kültür İşler Müdürü Sakine Akyüz, belediyenin açmış olduğu Gençlik Tiyatro Kursu'nda eğitim gören gençleri kutladı. Akyüz, "Müdürlüğümüz tarafından Güzel Sanatlar Merkezinde açılan ücretsiz birçok kursumuzda bu derece başarılı gençler çıkıyor. Açmış olduğumuz Gençlik Tiyatro Kursu'nda eğitim gören ve sahnede oyun sergileyen gençlerimizi kutluyorum. Bu tür çeşitli kurslarımızda eğitim gören gençlerimizin eserleri ile tekrar sizlerle bir arada olacağız" dedi.