Geçtiğimiz yıl gelen ziyaretçilere uygulanan anket sonuçlarını değerlendiren Bergama Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası, hem ziyaretçilerin hem de Bergama esnafının memnuniyetini yükseltmek için "Mutlu Turist, Mutlu Esnaf" sloganıyla yola çıkarak yeni bir eğitim projesi hayata geçirdi.
Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu ile geliştirilen ortak çalışma ile turizm işletmelerine "Hizmet Kalitesi Arttırma Eğitimi" verilmesi kararlaştırıldı.
Yaklaşık bir ay süren ön çalışmanın ardından bugün Bergama Ticaret Odası'nda düzenlenen törenle Bergama Belediyesi, Bergama Ticaret Odası ve Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu arasında protokol imzalandı.

Protokol imza törenine Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Metin Artukoğlu, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, Bergama Belediyesi Meclis Üyeleri Serpil Güler ve Mahmut Esat Dülge, İlçe Turizm Müdürü Mustafa Cebeci ve oda başkanları katıldı.

Esnafa eğitim verilecek

Törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bergama Seni Çağırıyor Projesi, Ticaret Odamız ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinin başlangıcı oldu. Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışmanın anket sonuçlarıyla eksikliklerimizi görmüş olduk. Turist ile temas eden esnafımız ile ilgili direkt şikayetler almasak da koşullarımızı iyileştirebileceğimizi düşündük. Ege Üniversitesi de bu projemizi önemsedi. İşletmecilerimize ilk etapta karşılıklı davranış, iletişim, hijyen konularında eğitim verilecek. Belki bir süre sonra bu daha da gelişecek. Attığımız bu adım önemli bir adım, örnek bir işbirliği. Bergama'nın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için ortaklaşa çalışmalara ağırlık vermekte yarar var" dedi.

Eğitim programının bir aylık çalışma sonucu ortaya çıktığını vurgulayan Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper ise "Bergama Seni Çağırıyor Projesi ile eksikliklerimizi tespit ettik. Şimdi projenin ikinci etabına daha hazırlıklı başlıyoruz. Eğitim programımıza özellikle gelen ziyaretçilerin gezdiği rota içinde kalan esnafın katılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürü Profesör Mehmet Metin Artukoğlu da "Bergama Seni Çağırıyor'un ilçemiz için çok faydalı, güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bergama Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gönenç ve Bergama Ticaret Odası Başkanı Sayın Fikret Ürper ile yaptığımız görüşmede böyle bir eğitim projesine seve seve katılabileceğimizi söyledik. Hepimizi hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Eğitim programı 20 saat

17 – 27 Mart tarihleri arasında toplam 20 saat olarak verilecek eğitimlerde işletmecilere; genel turizm bilgisi, Bergama'nın turizm potansiyeli, turizm işletmelerinde pazarlama, etik, hijyen, beden dili, hizmet kalitesi ve turist – işletmeci ilişkisi konularında ders verilecek.
Eğitimin sonunda işletmecilere katılım belgesi ve "Turist Dostu İşletme" etiketi verilecek. Etiketler ile gelen ziyaretçilerde hizmetten memnun kalınacağı bilinci oluşması sağlanacak.
Editör: Haber Merkezi