Bergama'nın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin UNESCO Dünya Miras Listesine alınıp, insanlığın ortak değeri sayılabilmesi için Bergama Belediyesi'nin sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yetkililer Bergama'ya gelerek incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin sonucu, Belediye Meclis Salonu'nda yapılan bir toplantıyla değerlendirildi.

Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Emniyet Müdürü İsmail Akıntürk başta olmak üzere, çok sayıda Bergamalı'nın katıldığı toplantıda, Bergama'nın geçici aday listesine alınmasının önemi üzerinde duruldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden Şehir Plancıları Neşe Akdoğan ve Evrim Ulusan, katılımcıları UNESCO Kültürel Miras Listesi süreciyle ilgili bilgilendirdi.

Bergama'nın kesin adaylık listesinin hazırlanması ve alan yönetimi planının belirlenmesine yönelik açıklamalar yapan bakanlık yetkilileri, Bergamalıların sorularını da yanıtladı.

Bilgilendirme toplantısında, Bergama'nın UNESCO Dünya Miras Listesi adaylık süreci, alan yönetim planı oluşturma çalışmaları, sit alanları, ören yerlerinin doğal bütünlüğü içerisinde etkin bir şekilde korunması, yaşatılması, değerlendirilmesi, toplumla buluşturulması konularında görüşler oluşturuldu.

Hem arkeolojik, hem kentsel sit özelliğine sahip çok katmanlı bir yapıya sahip Bergama için UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday olmanın önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Gönenç:"Çalışmalarımız sonuç vermeye başladı. Bergama, UNESCO Kültür Mirası Listesi sürecinin ilk aşaması olan, geçici adaylığa alındı. Bu bizler için sevindirici bir haber" dedi.
Editör: Haber Merkezi