Buca Belediyesi Şantiyesi'nde çalışanlar ve DİSK yöneticisi sendika temsilcileri bugüne kadar işçi hakları ve iletişim konusunda duyarlılığı sebebiyle Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Başkan Yardımcıları ve birim yöneticilerini ağırladı. Piknikli kutlamada konuşan DİSK Genel İş 5 No'lu Şube Başkanı Naci Çetin, "Sadece İzmir için değil, Türkiye'ye örnek bir adım atarak Torba Yasası'na karşı çıkan, bugüne dek toplu sözleşmelerimiz ve diğer konularda duyarlı olan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya teşekkür ederiz. Bir büyük aile olarak Buca'ya hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu tablonun Tüm Türkiye'ye örnek olmasını da diliyorum" dedi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da "Torba Yasası ile ilgili karar aldıktan sonra Adana'dan, Mersin'den birçok gazetenin Buca'yı örnek gösterdiklerini okudum. Önder olmak güzel ama bunu sürdürmek zordur. Biz hep bir adım önde olmak istiyoruz" diye konuştu.

Biz büyük bir aileyiz

Naci Çetin, seçimden sonraki ilk toplu sözleşme ile birlikte başlayan barış havasının daha da güçlenerek devam ettiğini söyledi. Çetin şöyle konuştu:
"Bu süreçte sonuçta Buca Belediye Başkanı, yöneticiler, meclis üyeleri ve çalışanlar olarak güzel bir ortam yarattık. Ülkemiz çalışanlar açısından çok zor günler geçiriyor. Torba Yasası, Kıdem Tazminatı gibi konularda atılan adımları biliyorsunuz. Yeni işe başlayanlar açısından da örgütlü bir çalışma düzeni açısından sıkıntı büyük. Buca'da Belediye Başkanımız Sayın Ercan Tatı Türkiye'ye örnek olabilecek bir adım attı ve (İşçimin başına torba geçirtmem diyerek yasayı uygulamadı ve önemli sayıda arkadaşımız çalışmalarını sürdürdü. Biz büyük bir aileyiz ve yaptığımız işin hesabını Buca halkına hep birlikte vereceğiz. Bu nedenle kendi içimizde sorunlar yaşansa bile bunları çözeriz. Barış havasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.

Birçok yere örnek olduk


Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da kendisini ağırlayan işçilerine teşekkür ederek, "Bu ortamı hazırlayanlara müteşekkirim. Biz Torba Yasası ile ilgili karar aldıktan sonra Adana'dan, Mersin'den birçok gazetenin Buca'yı örnek gösterdiklerini okudum. Önder olmak güzel ama bunu sürdürmek zordur. Biz hep bir adım önde olmak istiyoruz. Gayrı resmi olarak 700 binlere gelen Buca nüfusuna birlikte hizmet vereceğiz. Bugüne kadar hem 30 trilyonun üzerindeki borçları ödüyoruz, hem de hizmet vermek istiyoruz. Geçen sürede halkımızın istemi olan parklar, pazaryerleri, kentin bakımı ve birçok konuda adımlar attık.

Kısa bir süre içinde ilçemize sözünü verdiğimiz yarı olimpik yüzme havuzu, Şirinyer'deki pazaryeri alanına tüm İzmir'in gözdeki olacak bir tesis ve Buca Pazaryeri'ne nikah sarayı ve pazaryeri projeleri ile birlikte çeşitli semtlerimizde altyapı, pazaryeri ve parkları yapmayı sürdüreceğiz. Sonuçta ilçemize bir şeyler bırakmak istiyoruz. Bunu da birlikte yapacağız" diye konuştu.

Başkan Tatı, pazartesi günü işçilerin alacağı olan ikramiye ve tüm sosyal haklarının ödenmiş olacağını da belirtirken, "Bizler birlikte hamleler yapalım. Onun dışında isteyen istediği kadar farklı uğraşılar içinde olsun. Bunları bir kenara bırakın. Bizler işin özüyüz" diye konuştu.
Toplantıda konuşan sendika temsilcileri Adnan Akyıldız, var olan çalışma barışı nedeniyle Buca Belediye Başkanı'na teşekkür etti, "Bizler sendika olarak doğru bulduğumuz şeyleri de yanlış bulduğumuzu da seslendiriyoruz" dedi. Temsilci Kasım Aras ise, işçiler adına Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya teşekkür etti, "Kendisiyle büyük bir barış içinde çalışıyoruz" dedi.