İki taraf da masadan memnun kalkarken Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Ben de bir emekçiyim. Olanaklar çerçevesinde işçimize haklarını vermeye çalıştık” dedi. 214 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi ile en düşük işçi ücreti ortalama yüzde 20 artışla 2 bin 675 lira oldu.

Emek dostu uygulamalarla öne çıkan Bornova Belediyesi’nde görev süresinin üç yılını geriden bırakan Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bu süreç içinde hem memurlarla, hem kadrolu işçilerle hem de şirket işçileriyle toplu sözleşme imzaladı. Sındır, belediye işçileriyle ise ikinci kez toplu sözleşme masasına oturdu. Yapılan görüşmelerde Belediye İş Sendikası 6 No’lu Şube’ye bağlı 214 işçiyi kapsayan toplu sözleşmede ortalama yüzde yüzde 20 zam konusunda anlaşma sağlandı.

Bu kapsamda Bornova Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı net 2 bin 258 TL‘den, 2 bin 675 TL’ye çıkarken, en yüksek işçi maaşı da 2 bin 404 TL’den 3 bin 22 TL’ye yükseldi. Ayrıca daha önceki toplu sözleşmelerde belirlenen 60 yevmiye toplu iş sözleşmesi ikramiyesi ile 52 yevmiye devlet ikramiyesi uygulaması da devam ettirildi. Bornova Belediyesi toplu iş sözleşmesine göre işçilerine yemek, yakacak, erzak, yazlık giyim, kışlık giyim, öğrenim yardımı ve engelli yardımı veriyor.

İki yılda bir yapılan sözleşmenin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ara bulucu olmadan tamamlandığına dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bu yılki toplu sözleşmeyle birlikte işçilere yüzde 23’e varan artış yapıldı.  Ücretsiz izin hakkı 1 yıldan 2 yıla çıkarıldı. Kadın işçilerimiz için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ücretli izin hakkı getirildi. Sözleşme masasına oturduğumuzda bana işveren dediler. Buna bozulduğumu söyledim. Sonuçta ben de bir emekçiyim. Belediyemiz olanakları çerçevesinde işçimize haklarını vermeye çalıştık" diye konuştu.
Belediye-İş  6 No’lu Şube Başkanı Buket Mertoğlu da, Sındır’ın örnek bir tavır içinde olduğunu, toplu sözleşme masasından hem Bornova Belediyesi’nin hem işçilerin memnun kalktığını söyledi.