Bornova Belediyesi ilçe sınırları içinde temizlikten taviz vermiyor. Bu anlamda 24 saat boyunca temizlik hizmeti devam ederken vatandaştan gelen istekler de yerine getiriliyor. Kazım Dirik Mahallesi’nde, Forum Bornova’nın karşısında oturan vatandaşlar aldıkları ortak kararla belediyeden çöp konteyneri talep etti. Çöp konteynerlerinin sokakta durmasını istemeyen vatandaşlar, evlerinin bahçesinde muhafaza etmek istedikleri yeni konteynerlerin tahsis edilmesi için Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne başvurdu.

Bölge sakinlerinin talepleri doğrultusunda çalışma yapan Bornova Belediyesi 270 haneye plastik çöp konteyneri ve geri dönüşüm toplama kutusu dağıttı. Belediye personeli geri dönüştürülebilir atıklarla ilgili bröşürler dağıtarak vatandaşa uygulamayla ilgili bilgi de verdi. Plastik, kağıt ve cam atıkları ayrı toplayarak geri dönüşümünü sağlayan Bornova Belediyesi, vatandaşların da katkısıyla çevre sağlığını korurken ülke ekonomisine verilen desteği de vatandaşların duyarlı davranışı sayesinde artırmış oldu. Çalışma yapılan bölgede Bornova Belerdiyesi’nin temizlik aracı her akşam saat 18.00’den sonra bölgede dolaşarak çöpleri vatandaşların bahçesinden toplamaya başladı.

Talebin hızla yerine getirilmesinden ve lokal uygulamadan memnuniyetini ifade eden bölge sakinleri Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'a ve temizlik işleri müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

Vatandaş talebi önceliğimiz

Halkın talebine göre hizmetleri çeşitlendirdiklerini, sorunların bölgesel uygulamalarla da çözüm kavuşturduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Vatandaşın talebini en uygun şekilde çözmeye gayret ediyoruz. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız da bahçeleri uygun olduğu için her haneye konteyner talep ettiler, çalışmamızı yaptık ve konteynerleri dağıttık. Bütün hizmetlerimizde vatandaşların taleplerini öncelikle değerlendiriyoruz. Belediyeler kent sakinlerinden bağımsız hareket edemez, kent için alınacak bütün kararlarda gelen talepleri esas alıyoruz" diye konuştu.

Temizlik işlerinde önemli yatırımlar yapan Bornova Belediyesi geçtiğimiz yıl içinde yüksek kapasiteli, hijyenik yeraltı ve yerüstü konteynerlerini hizmete sokmuştu. Bilgisayar ve kamera sistemli araçlarla toplanan bu konteynerler hem yüksek kapasitesiyle çöp yığılmasını önlüyor hem de kapaklı olması nedeniyle koku yapmıyor. Yeni sistemde boşa çıkan temizlik işçileri de cadde ve sokak temizliğine yönlendiriliyor.
Editör: Haber Merkezi