Çiğli Polis Merkezi Amirliği'nde görevli 12 yıllık polis memuru S.E., kalp rahatsızlığı nedeniyle geçen ocak ve şubat aylarında Samsun'daki özel bir hastanede ameliyat oldu. Ameliyatın ardından heyet raporu alan S.E., bu süreyi Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde tamamlayıp İzmir'e geldi ve görevine başladı. Göreve başladığı ilk gün çevre koruma nöbeti tutan polis S.E., burada İlçe Emniyet Müdürü M.Y. ile karşılaştı. İddiaya göre Emniyet Müdürü M.Y. kendisine "İyileştin mi lan" diye seslendi. Bu söze içerleyen S.E., müdürünün kendisine hakaret edip, baskı yaptığı iddiasıyla Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikayette bulundu.

Polis S.E.'nin başvurusunun öğrenilmesinin ardından hakkında 'sıralı amirlerini atlayarak BİMER'e başvurduğu' gerekçesiyle soruşturma açıldı. Görevlendirilen bir emniyet müdürü tarafından ifadesi alınan S.E., müdürünün kendisine baskı yaptığını, tayinini evinden uzak bir noktaya çıkartmaya çalıştığını ve kendisini kızlarla gezmekle suçladığını, bu nedenle de psikolojisinin bozulduğunu dile getirdi.

SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ

Geçen 3 Temmuz'da bu kez de savcılığa başvuran polis S.E., İlçe Emniyet Müdürü M.Y. tarafından dövüldüğünü öne sürdü ve şikayetçi oldu.

S.E. ifadesinde, BİMER'e yaptığı şikayetin ardından verdiği ifadeyi müdürü M.Y.'nin öğrendiğini, bunun üzerine kendisini odasına çağırdığını, odasına gireceği sırada koridora çıkıp vurmaya başladığını, orada bulunan başka bir görevlinin araya girip kendisini kurtardığını anlattı. S.E., dövüldüğüne ilişkin Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne gidip 'darp raporu' aldığını söyledi.

Polis S.E.'nin yaşadıklarının Facebook'taki bir grupta da paylaşıldığı görüldü.
Editör: Haber Merkezi