Başkan Piriştina, törende öğrencilere ders kitaplarını ücretsiz olarak dağıttı. Daha çok öğrenciye eğitim verebilmek için çalıştıklarını belirten Piriştina, Buca'da evde eğitim dönemini başlatacaklarını müjdeledi.

Bugem'in 2014-2015 eğitim yılı, Buca Belediyesi Güzel Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşen açılış ile başladı.  Bugem'in geçen senelerdeki kurslarında ders alarak Anadolu Liselerini kazanan ve bu yıl da üniversiteye hazırlık kurslarında eğitim alan Kübra Akgül, Adile Beytorun ve Damla Gün de açılışta yaptıkları konuşmada Başkan Piriştina'ya teşekkür etti. Adile Beytorun, 2010-2011 yılları arsında Bugem'in SBS kurslarında ders aldığını ve bu sayede Anadolu Lisesi'nde okuduğunu söyledi. Damla Gün de,  7 ve 8'inci sınıfa giderken SBS kurslarına katıldığını ve Bugem sayesinde İzmir Atatürk Sağlık ve Meslek Lisesi hemşirelik bölümünü kazandığını söyledi. Gün 'O zamanlar üniversite kursları yoktu. Aradan 4 yıl geçti ve şimdi SBS'ye hazırlandığım yerde üniversiteye hazırlanıyorum. Çok şükür üniversite kursları açıldı. Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Kübra Akgül ise şöyle konuştu; 'Bu sınavlar bizim için çok önemliydi çünkü geleceğimizi bu sınavlar belirleyecekti. O yüzden sene başında Başkanımız Levent Piriştina'nın yanına giderek Bugem'in devam etmesini istediğimizi söyledim. Herkes başkanımızdan imar değişikliği, iş gibi konularda bir şeyler istiyordu. Fakat ben kendim için değil, tüm gençler için istekte bulundum. Başkanımız da sağolsun eğitime verdiği önemi gösterdi.
Belki belediye için küçük fakat bizim için büyük bir hizmete imza attı. Bugem'in bir öğrencisi olarak Başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur da konuşmasında Başkan Piriştina'ya kurslar için tüm öğrenciler adına teşekkür etti.

'Çocuklarımızı sınava değil hayat hazırlıyoruz'

Başkan Levent Piriştina da şöyle konuştu: Genç kardeşlerimizi dinleyince yüreğim kabardı. Heyecanım arttı ve yorgunluğum gitti. İlçemizin kalkınması için birçok işler yapmaya çalışıyoruz. Fakat bunların planını yaparken mesai harcarken en çok heyecanlandığımız gençliğe ve geleceğe yapılacak yatırımların planlanmasında ve bütçelenmesinde oluyor. Ve orada ne kadar haklı olduğumuzu üç kız arkadaşımıza baktığımızda bir kez daha görmüş oluyoruz. Ben de bir kız çocuğu okutuyorum ve şunun çok iyi farkındayım, gençleri SBS'ye, YGS'ye veya LGS'ye hazırlamıyoruz. Aslında çocuklarımızı hayata hazırlıyoruz. Bu zorlu mücadelede de mutlaka Buca Belediyesi'nin bir rol oynaması lazım. O yükü ailelerin sırtından alması lazım.

Buca'da evde eğitim dönemi başlıyor

Belediye Başkanı Levent Piriştina, ailelerin üzerinden eğitim yükünü bir nebze olsun almak istediklerini ve bunun için de en kısa sürede tüm Bucalı öğrencilerin faydalanabileceği evde eğitim dönemine geçeklerini söyledi. Piriştina, 'Bir müjde  vermek istiyorum. Evde eğitimi başlatıyoruz. Onu da çok kısa zaman içerisinde sizlerle paylaşıp hayata geçireceğiz. Binalara sığamıyoruz ve bizde bu gibi sınavlara çocuklarımızı evlerde de hazırlayalım, dijital ortamlarda da hazırlayalım. Yaş gurubu olarak 7'den 17'ye giden bir yaş gurubumuza hitap edecek bir çalışmamız var. Bu proje ile de bu yükü ailelerimizin sırtından biraz daha alacağımızı düşünüyorum' diye konuştu. Piriştina konuşmasını şöyle tamamladı; 'Ne mutlu bu gençlerimiz var. Kübra ilk geldiğinde titriyordu. Bugem kapancak mı ne dediler bilmiyorum. Kübra bir heyecanla gelmişti. Nerede olursanız olun hangi görevde olursanız olun,  hangi gözlükle dünyaya bakıyor ve kamu görevi yapıyor olursanız olun bir genç kızın eğitimle ile ilgili titrerken ki talebine hayır demek zaten mümkün olmaz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.'