Organik tarımı desteklemek için yaptığı çalışmalarla dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde, Karşıyaka Belediyesi, İzmir Tarım İl Müdürlüğü ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği'nin (ETO) işbirliğiyle Bostanlı'da açılan Ekopazar İzmir, çocukların katıldığı 'Bahar Şenliği'ne evsahipliği yaptı. İzmir'deki çeşitli anaokullarından 200 çocuk, öğretmenleriyle birlikte geldikleri Ekopazar İzmir'de, hem organik ürünleri tanıdılar hem de organik boyalarla resim yaparak mutlu bir gün geçirdiler. Tamamen geri dönüşümlü malzemelerden yapılan organik oyuncaklarla oynayan ve doğadan elde edilen pigmentlerden elde edilen boyalarla resim yapan çocuklara, katılım sertifikası da verildi. Çocukların öğretmenleri ise Ekopazar'dan seçtikleri ürünleri geri dönüşümlü bio-torbalar içerisinde aldı.

Anaokulunda organik bilinci

Oyuncak firmasının temsilcisi Kısmet Sarıhan, çocukların doğru oyuncaklarla oynamasının önemine değinerek, "Küresel ısınma olan yeni dünyada, küçük yaşta doğru oyuncaklarla tanışmak çok önemli. Çocuklarımız, doğaya geri dönüşümü olan, kalıntı bırakmayan, hiçbir zarar içermeyen organik sertifikalı boya ve oyuncaklar kullanmalı" dedi. Sarıhan, sağlıklı nesiller yetişmesi için çocukların anaokulundan itibaren organik bilincine ulaşması gerektiğini de vurguladı.
Ürün Tanıtım Uzmanı Serpil Demirhan da, ailelerin çocukları yetiştirirken "organik" ürünler tercih etmesinin önemine değindi. Demirhan, "Maalesef bizim ülkemiz de dahil, çoğu ülkede hangi ürünlerde hangi sağlık belgeleri var, fazla bilinmiyor. Aileler bir ürün alırken mutlaka hangi belgelere sahip olduğuna bakmalı. Oyuncak ya da boya alırken, organik ve doğadan elde edilen pigmentlerden yapılanları tercih etmeliler. Çocuklar resim yaparken organik boyayı ellerine, yüzlerine sürseler bile hiçbir zararları yok. Ayrıca evlerin duvarlarına bile sürülse çıkarılması çok kolay" diye konuştu.