Halide Demir- Binali Yıldırım'ın Balçova'da yıllardır teleferik ve otopark yapılmadığı, belediyenin borcunun bir yıllık bütçesinden fazla olduğu, neden Çanakkale'ye gezi düzenlemekle belediyecilik yapılamayacağı şeklindeki eleştirilerine tek tek yanıt verdi.


İSTANBUL'DA ÖZEL İDARENİN CAMİ ARAZİSİNİ BİLE BELEDİYENİN BORCUNU ÖDEMEK İÇİN SATTILAR

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) hastanesinin arazisiyle ilgili 'el atma' davasını kazandıklarını, Maliye Bakanlığı'nın kendilerine eski parayla 27 trilyon lira borcu olduğunu ve ödemediğini savunarak, tepki gösterdi:

“Kamudan üniversitenin el atma davası sonucu olarak kamudan alacağımız eski parayla 27 trilyon civarında. Bir yıldır bekliyoruz. 'Kardeşim alın benim borcumu, ben size borcumu ödeyeyim, takas yapalım' diyorum. Yanıt yok. İstanbul'da belediyelerinin borçlarını kapatmak için arsaları bile satıyorlar ama benim buradaki arazimin bedelini bile ödemiyorlar. En çarpıcı örneği size söyleyeyim; İstanbul'da özel idarenin cami arazisini belediyenin borcunu kapatmak için satın aldı devlet ama.”

TELEFERİK İHALELERİMİZ 4 KEZ HAKSIZ YERE İPTAL EDİLDİ

Binali Yıldırım'ın teleferiğin yapılmaması eleştirisine de de sert tepki gösteren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin teleferiğin yapımı için 4 kez ihale açmasına karşın Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) ihaleleri iptal ettiğini belirtti.

'NİYE BİTİRMEDİN?' DİYEMEZSİNİZ, DEVLET SENSİN VE SEN ENGELLEDİN

Çalkaya, “Teleferik ihalesi KİK tarafından 4 kez iptal edildi. Mahkeme ilk ihalenin doğru olduğunu 4 yıl sonra kabul etti. Tam dört yıl boyunca ihale yanlış yapıldı diye büyükşehir belediyesinin ihalelerini iptal ettiniz ama. Bu kadar beceriksiz bir devlet yapısı içerisinde gelip, 'Niye bitirmedin?' diyemezsiniz. Devlet sensin ve sen engelledin” diye konuştu.

BİZE OTOPARK İZNİ YOK, BORNOVA'DA ÖZEL BİR HASTANEYE VİYADÜK ALTI OTOPARK İZNİ VERİLİYOR

CHP'li Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Binali Yıldırım'ın otopark yapılmaması eleştirisine de bir cevabı oldu.

Çalkaya, Balçova'ya yapmak istedikleri alternatif yol projelerinin karayolları müdürlüğünce tam altı kez geri çevrildiğini buna karşın Bornova'da kendilerine yakın özel bir hastanenin viyadük altına bin araçlık otopark yapmasına izin verildiğini söyledi:

“Bakan hatalar yapıyor. Bornova'da özel bir hastaneye viyadüklerin altında otopark yapma izni veriyor. Bin araçlık otopark yaptırıyor adamlar. 'Yol yaptırmadın, bari gel buraya otopark yapayım' dedin. Buraya niye izin vermiyorsun? Burası Muz Cumhuriyeti mi? Burası Türkiye Cumhuriyeti.”


SAYIN BAKAN İZMİR'İ İYİ ALGILARSA, O DA BENİM YAPTIĞIMI YAPAR

Yıldırım'ın kendisinin Çanakkale'ye ve Anıtkabir'e gezi düzenlemesinin belediyecilikle ilgisi olmadığını açıklamasına da karşılık veren Çalkaya, “Sayın Bakan İzmirli hemşehrilerimizi Çanakkale'ye götürdüm diye eleştirmiş, paraları bu gezilere harcıyor demiş. Sayın Bakanım 60 günlük seçim kampanyası süresince İzmir'i iyi algılarsa, o da benim yaptığımı yapar. Ama o havayı burada biraz koklaması lazım” dedi.