Nihal Işık- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'nde yatan hasta çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı erken karşıladı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık ve Başhekimlik koltuklarına oturan hasta çocuklar isteklerini belirtti. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu'nun koltuğuna oturan bir günlük dekanlık görevini üstlenen isim 8 yaşındaki Damla Köse oldu. Bir haftadır nöroloji kliniğinde yatan temsili dekan Köse, "Çocuk hastanemizin içindeki okul çok güzel. Arkadaşlarımızla güzel vakit geçiriyoruz, ders çalışıyoruz. Benim isteğim televizyon olmayan oda kalmaması. Seneye bu kararımı tekrar etmeyeceğim" dedi. Çocuk dekan Damla'nın bu istediği üzerine  Prof. Dr. Kumanlıoğlu, isteğin yazılı bir hale getirildikten sonra imzalayacağını, 15 gün süre istediğini belirtti. Daha sonra çocuk dekan Damla, makamından anneannesi Hatice hanımı aradı.

Okulda canımız sıkılmıyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet  Özkahya'nın yerine geçen 3. Sınıf öğrencisi Berke Tunçil de odalardaki televizyonlardan dert yandı. 2,5 yıldır gastroenteroloji kliniğinde yatan Tunçil, "Televizyonların yenilenmesi en çok istediğim olay. Bunu dışında okulumuzda hiç eksik yok. Her şey düşünülmüş. Çocukların hiç can sıkıntısı olmuyor" dedi. Prof. Dr. Özkahya, "Geleceğimiz açısından çocuklarımızı önemsiyoruz. Kimlere gerçekten koltuklarımızı bırakacağımızı görüyoruz. Çocuklarımız gelecekle ilgili ipuçları veriyorlar. Umutluyuz" diye konuştu.

Çocuklar makamlarda isteklerini belirttikten sonra Dekan Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu ve Başhekim Prof. Dr. Mehmet  Özkahya, tüm çocuklara hediye dağıttı.
Editör: Haber Merkezi