Olay, geçen cumartesi akşamı Şehit A.Hikmet Ayerdem Parkı’nda meydana geldi. Rottweiler cinsi, 4 yaşındaki "Lina" isimli köpeğini gezdirmek isteyen diyetisyen Akyıl, evinin önündeki parka gitti. Arkadaşı ile telefonda konuşan Akyıl, bu sırada köpeğinin boynundaki demir tasmayı aydınlatma direğine bağladı. Lina, bir süre sonra elektrik akımına kapıldı. Köpeğine sarılan Akyıl da elektrik çarpması sonucu savruldu. Köpeğinin telef oluşunu gözyaşlarıyla seyretti. İki ay boyunca köpeği istemediğini, oğlunun ise çok istediğe Lina'yı, bir yıl önce sokakta yaralı halde bularak sahiplendiğini anlatan Akyıl, “Köpeğimle evimin karşısındaki parkta dolaşıyorduk. Bir telefon geldi. Arkadaşımla konuşurken uslu durmadığı için, ‘Seni bağlayacağım.’ dedim. Yani kendimi çok suçluyorum, kalkıp bir elektrik direğine bağladığım için ama elektrik direği olduğunun farkında değildim. Bağladım, banka oturdum. Oturduğum andan itibaren ne olduğunu anlayamadım. Çırpınmaya başladı. Çevredeki insanlar, elektrik çarpıyor dedi. Gittim sarıldım, beni de elektrik çarptı. Panik oldum, sonra elime naylon poşet geçirerek onu çıkardım. Çok üzüldüm.” dedi.

Ölenin bir insan da olabileceğini vurgulayan Akyıl, şöyle devam etti: “Yani burada çocuk parkının ortasındaydım, çocuk olabilirdi. Daha önce bu direkle ilgili şikayetler de olmuş. En azından başkalarının canı yanmasın. Ben iki ay boyunca köpeği istemedim ama daha sonra da çok alıştım. Kendi evladımı kaybetmiş gibi hissettim. Bir oğlum, bir de kızım var diyordum, kızımı da kaybetmiş oldum. Tekrar bir köpek bakmayı düşünmüyorum. Onun yerine birini koyacağımı sanmıyorum. Çok akıllı bir köpekti, çok seviyorduk.”

Karşıyaka Belediyesi yetkilileri ve TEDAŞ ekipleri, olayın meydana geldiği parktaki arızayı gidermek için çalışma başlattı.
Editör: Haber Merkezi