Çiğli Belediyesi tarafından üç yıldır yürütülen ‘Hayvan Sevgisi Projesi’ bu eğitim öğretim döneminde de devam ediyor.  Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde veteriner hekimler tarafından verilen hayvan sevgisi dersleri miniklerden büyük ilgi görüyor. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, ilçede yaşayan binlerce çocuğa hayvan sevgisi aşıladıklarını söyledi.

Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün, anaokulu ve ilköğretim okulları öğrencileri için hayvan sevgisini artırmak ve bilinç oluşturmak amacıyla başlattığı proje öğrencilerden ve eğitim camiasından büyük beğeni topluyor. Haftanın beş günü okullarından belediye araçlarıyla alınan minikler, veterinerlik binasında hayvanları hem canlı olarak görüyorlar, hem de hayvanlarla ilgili bilgi alıyorlar. Çocuklar, bakımları ve tedavileri yapılan sokak hayvanlarını yakından görüyorlar.  Yavru kedi, köpek, kuş ve kaplumbağa gibi hayvanları ise dokunarak seviyorlar. Veterinerlik binasında çocuklarla sık sık bir araya gelen Başkan Solak da çocuklarda çevre bilincinin oluşması için doğa ve hayvanlar çocuklarla uzun uzun sohbet ediyor.

OKULLAR MEMNUN

Okullardan gelen talepler doğrultusunda oluşturulan takvime göre her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere öğrenciler okullarından belediye servisleriyle alınıp veterinerliğe getiriliyor, ders bitiminde tekrar okullarına götürülüyor. Okul yönetimleri ile velilerin memnuniyetlerini dile getirdiği çalışmada, veteriner işlerinde görevli 5 veteriner hekim de öğrencilere eğitim veriyor. Karşılarında hayvanları canlı gören öğrenciler ise büyük heyecan yaşıyorlar. Çocuklar hayvanlara dokunabilmek için adeta yarışıyorlar. Derslerin bitiminde ise bütün çocuklara kırtasiye seti hediye ediliyor.


HAYVANLARLA İLGİLİ DETAYLI BİLGİ

Veterinerler eğitimde, evde kedi ve köpek beslemenin sorumlulukları, hayvanlara karşı duyulan sevgi, hayvan seçimi, evcil hayvan bakımı, hayvandan insana bulaşan hastalıklar ve korunma yolları, sokak hayvanları sorumluluğu ile hayvanlarla ilgili yaşanabilecek sorunlarda nerelere başvurulacağı gibi temel bilgiler veriliyor. Daha sonra hayvanlarla ilgili hazırlanan kısa film izlettiriliyor ve veterinerlik binasında bulunan canlı hayvanlar çocuklar tarafından gözlemleniyor.


HAYVANLAR ANLATILIYOR

Çocuklara çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren verilmesinin önemini vurgulayan Başkan Metin Solak ise ilçede eğitim gören bütün öğrencileri bu projeye kapsamına almayı hedeflediklerini söyledi. Okullardan projeye katılmak için yoğun talep geldiğine dikkat çeken Başkan Solak, “Çocukların çevrelerine karşı saygı içinde büyümelerini ve çevreye sahip çıkmalarını önemsiyoruz. Bu amaçla başlattığımız bu proje büyük yankı uyandırdı. Herkes projeden çok memnun” dedi.