Çukurova Belediyeler Birliği'nin Türkiye Belediyeler Birliği ile birlikte düzenlediği "Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı" için İzmir'e gelen Birlik Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay'dan gelen ilçe ve belde belediye başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda bürokrat, özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı Doğal Yaşam Parkı turundan çok etkilendiklerini söyledi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Yıllardan beri Mersin'e böyle bir çalışma yapmak istiyorduk. Doğal Yaşam Parkı'nı gezmemiz çok iyi oldu. Buradan esinlenerek kentimizde bir hayvanat bahçesi programlayacağız" dedi. "Burada hem toplantı yapmayı hem de İzmir'de yapılmış projeleri yerinde görmeyi amaçladık" diye konuşan Başkan Macit Özcan, "Hem seminer hem de gezi yaptık. Çok faydalı bir çalışma. Bu tarz çalışmaları senede birkaç kere gerçekleştiriyoruz, yurtdışına da gidiyoruz. Belediyecilik artık bulunduğun yerde ilkel metodlarla yapılmıyor. Değişik belediyelerin yaptığı projeleri yerinde görmek, görüş alışverişinde bulunmak çok önemli" dedi.

"İşbirliğimiz artacak"

İzmir'de çok güzel çalışmalar yapıldığını vurgulayan Başkan Macit Özkan sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir Büyükşehir Belediyesi, çok başarılı bir yerel yönetim. Türkiye'de yüzde 60'a yakın oy alan hangi belediye var? En başarılı başkanlardan biri Aziz Başkan, O'ndan sonra da ben geliyorum. İzmir, Mersin, Antalya, Eskişehir, bizler örnek belediyeleriz. Ben Mersin'de belediye başkanlığımın üçüncü dönemindeyim. Aziz Başkan da bir ilçe seçimiyle birlikte 3. kez seçildi. Başarılı olmasak halk bizi seçer miydi?"
Mersin'de yapılan projeleri yerinde görmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu davet ettiklerini de vurgulayan Başkan Özcan, "12 km. uzunluğunda sahil çalışması yaptık. Kongre merkezimiz, arıtma ve çöp projelerimiz var. Bunları Aziz Başkanımın da görmesini istiyorum. Kendisini davet ettik, en kısa zamanda Mersin'e geleceğine dair söz verdi" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Çukurovalı belediye başkanları ile bürokratları İzmir'de ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Mersin bizim kardeş kentimiz. Limanı ve sahil düzenlemesi ile çok başarılı işlere imza atılan Türkiye'nin örnek kentlerinden birisi. Mersin'e yaptığı çalışmalardan dolayı Belediye Başkanımızı kutluyorum" şeklinde konuştu.