Torbalı'da yaşayan Davut Yaman düğünlerinin yapılacağı 1 Aralık 2010 tarihinde sabah saatlerinde nişanlısı 24 yaşındaki Mukaddes Gümüştaş'ın evine gitti. Son hazırlıkları da tamamlayan Yaman, kendi evine dönmek üzere plakasız motosikletiyle yola çıktı. Davut Yaman'ın yönetimindeki motosikletle 1509 Sokak'taki kavşakta 44 yaşındati Özcan Y. yönetimindeki 35 TJC 74 plakalı kamyonla çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Yaman, önce Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

NİŞANLISI VE AİLESİNİN DESTEĞİYLE YAŞAMA TUTUNDU

Davut Yaman'ın yoğun bakım ünitesindeki tedavisi yaklaşık 1 ay sürdü. Bu sırada tam 5 kez ameliyat masasına yattı. Ailesiyle nişanlısının biran olsun yalnız bırakmadığı Yaman, 2011 yılının ilk ayında taburcu edildi. Tedavisine evinde devam edilen Yaman, yaklaşık 7 ay yatağa bağımlı kaldı. Çevresindekilerin umudunu biran bile kesmediği Yaman, büyük bir azim gösterip yaşama tutundu. Önce yataktan kurtulan Yaman, daha sonra kaza geçirdiği gün iptal edilen düğün töreninin yeniden yapılması için hazırlıklara başladı.

GEÇİKMELİ DE OLSA MURATLARINA ERDİLER

Düğün töreninde bir aksilik yaşanmaması için en ince ayrıntısına kadar plan yapan Davut Yaman, geçen cumartesi günü, kazadan yaklaşık 1.5 yıl sonra Mukaddes Gümüştaş ile dünya evine girdi. Mutluluktan havalara uçan Yaman, "Talihsiz bir kaza sonrasında evlilik hayalimi gerçekleştiremedim. Ailem ve eşim bana çok destek oldu. Eğer onlar olmasaydı bu kadar çabuk toparlanamazdım. Şimdi çok mutluyum, eşimi ve ailemi çok seviyorum" dedi.

Eşinin geçirdiği kaza nedeniyle dünyanın adeta başına yıkıldığını dile getiren Mukaddes Yaman da, "Çok üzüldüm. En mutlu günümüz acıya dönmüştü. Ama hepsi geride kaldı. Şimdi çok mutluyum. Onun iyileşeceğine hep inandım sonunda da muradımıza erdik" dedi.
Editör: Haber Merkezi