Buca Belediyesi İzmir'de bir ilke imza atarak, engelli vatandaşların ilçe içersinde yaşadıkları kaldırım işgallerine yönelik kampanya başlattı.
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne ait proje kapsamında yer alan etkinlikte Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Buca Engelliler Derneği üyeleri 'Hayatı paylaşmak için engel yok' adlı yürüyüş gerçekleşti. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, eşi Oya Tatı ile birlikte yürüyüşe katılarak destek verdi.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, "Buca Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın hakkını korumak için bir ilki başlattık. Buca'dan başlattığımız uygulama tüm İzmir'e hatta Türkiye'ye örnek bir çalışma olacaktır. Biz kimseyi engelli ya da engelsiz olarak ayırmıyoruz. Herkese eşit olarak davranacak proje ve uygulamalara imza atıyoruz. Burada hassas olduğumuz durum kaldırım işgalleriyle birlikte engelli kardeşlerimizin geçiş alanlarının kısıtlanmasıdır. Biz bu kısıtlanmalarla birlikte, kaldırım işgallerine son vererek engelli vatandaşlarımız daha rahat nefes almalarını sağlayacağız" dedi.
Yürüyüşe Buca Engelliler Derneği Başkanı Kamuran Parıltı, dernek üyeleri, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik ve çok sayıda vatandaş katılarak kaldırım işgallerine yönelik hazırlanan afişleri esnafın camına yapıştırdı.