Halime Özçelik-İzmir-Buca Merkez Komutanlığı'nda askerliğini yapan Diyarbakırlı Osman Karadeniz'den 11 gündür haber alınamıyor. En son 11 Haziran'da ailesiyle görüşen ve Denizli'ye sürgün edildiğini söyleyen Osman Karadeniz'den 3 gün boyunca haber alamayan aile, oğullarına ulaşmaya çalıştığında, kışla çıkışı bir büfeye bırakılan çantasını buldu. Osman'ın arkadaşlarını arayan aile, acemi birliğinde askerlik yaptığı Diyarbakırlı bir arkadaşına 5 Haziran'daki HDP mitingine yönelik bombalı saldırıya tepki göstermesi nedeniyle kışladaki diğer askerlerin şiddetine maruz kaldığını anlattığını öğrendiler.

Osman'ın ağabeyi Kadir Karadeniz, aramaları sırasında, Denizli'ye gitmek için kışladan ayrılan Osman'ın çantasının bir büfeye bırakıldığını, 15-20 dakika sonra gelen sivil giyimli, asker tipli iki kişinin gelerek, 'Bu çanta Osman'ın mı, gitmeseydi başına gelecek çok şey vardı' diye konuştuklarını söyledi. Ayrıca büfe sahibi o gün çantayı bırakanın Osman olmadığını, uzun boylu esmer biri olduğunu söylerken iki gün sonra tekrar gidildiğinde, ifadesini değiştirerek 'Çantayı bırakan Osman'dı' dediğini anlattı.

Askerden sonra evlenecekti

Diyarbakır'dan İzmir'e gelerek Osman'ı arayan kardeşi Mehmet'in görüştüğü komutanların ve emniyet yetkililerinin hiç ilgilenmediğini, 'Kardeşin dağa gitmiştir, zaten siyasi bir geçmişi var' dediğini söyleyen Kadir Karadeniz, 'Kardeşim Kobane eylemlerinde gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Cezaevinden çıkışının 40. gününde askere gönderdik. Dağa gidecek adamın askerde ne işi var? Askerden dönüşte evlenecekti, kız arkadaşı var. Bu insanların böyle cümleler kurmaya hakları ve yetkileri var mı, onların işi kardeşimi bulmak!' diye tepki gösterdi.

11 gündür devlet de kayıp

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, ailenin Osman'ın kayıplığının üçüncü gününde kendisine ulaştığını, o günden bu yana Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, İzmir Valisi ve Emniyeti ile görüştüklerini, MOBESE kamera görüntülerini, teknik takip bilgilerini istediklerini, Osman'ın kullandığı cep telefonu bilgilerini verdiklerini ama hiçbir sonuca ulaşamadıklarını söyledi. Dün görüştüğü İzmir Valisi'nin kendisine hiçbir sonuca ulaşamadıklarını söylediğini aktaran Baluken, 'Çok açık bir duyarsızlık var. Bizim yaşadığımız kaygıyı onlar yaşamıyor. Devletin koruması altındaki bir insan kayboluyor ve 11 gündür ilgili hiçbir kurumdan ses çıkmıyor. Umarım bu suçluluk psikolojisi değildir. Ama bilinçli bir tavır olduğu kanaatindeyim. 11 gündür Osman ile birlikte devlet de kayıp' dedi.
İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, 11 gündür hiçbir sonuca ulaşılamadığını, bugün Milli Savunma Bakanlığı'na soru önergesi vereceğini belirtti.

Sosyal medyada kampanya başlatıldı

Son 22 yılda 12 tabur yani 3 bin 813 askerin cephe gerisinde şüpheli bir biçimde öldüğü ülkemizde, Osman Karadeniz'in HDP mitingi sonrasında yaşanan tartışmadan sonra kaybolması toplumda kaygı uyandırdı. Osman Karadeniz'in bulunması için sosyal medyada #OsmanKaradenizNerede başlıklı bir kampanya başlatıldı.