Suçunu itiraf eden, eski eşinin barışma teklifine olumsuz yanıt vermesi üzerine öfkelendiğini söyleyen Salih K.'nın, olayda kullandığı tabancanın da ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Yaralı Soydan'ın ise hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı öğrenildi.

Karşıyaka Mavişehir Flamingo konutları önündeki otoparkta dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, 2 çocuk annesi avukat Jale Soydan, yaklaşık bir yıl önce boşandığı Salih K.'nın iddiaya göre barışma teklifini kabul etmedi. Tartışmanın ardından Soydan, arkasını dönüp aracına yönelirken, öfkeden çılgına dönen Salih K., tabancayla eski eşine kurşun yağdırdı. Talihsiz avukat ağır yaralanırken, olay yerinden ayrılan Salih K., kardeşini aradı, "Jale'yi öldürdüm" deyip, karakola gidip teslim oldu.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine otoparka gelen sağlık ekipleri, talihsiz kadını ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada ameliyata alınan Soydan'ın yaralandığını öğrenen meslektaşları ile yakınları hastaneye akın etti.

TABANCA RUHSATSIZ

Gözaltına alınan ve Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanan Salih K.'nin ilk ifadesinde suçunu itiraf ettiği, daha önce eski eşine birkaç kez barışma teklifinde bulunduğunu, olay günü teklifini yinelediğini, ancak eşinin olumsuz yanıt verip kendisini terslediğini öne sürdüğü öğrenildi.

Bu arada polis, olayda kullanılan tabancanın ruhsatsız olduğunu belirlerken, Salih K.'nın tabancayı nereden temin ettiğinin araştırıldığı kaydedildi. Sorgusu süren Salih K.'nın işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

KORUMA KARARI VARDI

Hastaneye bilinci açık getirilen ve vücudunda mermi giriş çıkışlarının neden olduğu 12 yara bulunan avukat Soydan, saatler süren ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Talihsiz kadının hayati tehlikeyi henüz atlamadığı öğrenildi.

Bu arada, Soydan'ın eski eşinin kendisini rahatsız etmesi nedeniyle çağrılı koruma kararı aldırdığı da bildirildi. Yakınları, Soydan'ın kendisine ait bir tabancasının bulunduğunu da söyledi. İzmir Barosu seçimlerinde İdealist Avukatlar Grubu'na destek verip, aktif görev alan Jale Soydan'ın silahlı saldırıya uğraması, meslektaşlarını büyük üzüntüye boğdu.

KORUMA KARARINDA ÇARPICI RAKAMLAR

Kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için 8 Mart 2012 tarihinde yürürlüğü giren, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa kapsamında, yalnızca İzmir'de 2015 yılının ilk 4 ayında, toplam 2 bin 334 kadının koruma kararı aldırdığı, yasanın yürürlüğe girmesinden bu yana geçen süre içinde de yine İzmir'de 33 bin 200 kadın için koruma kararı çıkartıldığı öğrenildi. Koruma kararının en az 8 gün en fazla 6 ay süreyle çıkartıldığı bildirildi.