Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD), İzmir Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği program kapsamında Birlik üyesi 15 ülkenin ekonomi editörlerinden oluşan heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldi. Başkan Kocaoğlu Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki yemekte konuk gazetecilere İzmir'in ekonomik gelişimi adına yerel yönetim olarak yaptıkları çalışmaları, kentin kalkınmasına yönelik proje ve uygulamaları anlattı. Toplantıya  ESİAD Başkanı Bülent Akgerman, ESİAD Yüksek İstişare Konsey Başkanı Kemal Çolakoğlu, İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can ve ESİAD Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

İtalyan gazetecinin sorusu
Büyükşehir Belediyesi'nin kent ekonomisine katkılarını anlatan ve sosyal demokrat bir partinin belediye başkanı olarak, kente ve ülkeye de bu pencereden baktığını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, "4 milyonluk bir kenti yönetiyorum. Bizim felsefemizde kalkınma ve paylaşma ön plana çıkıyor" diye konuştu. 
EXPO 2020 hedefi doğrultusunda yapılan çalışmalardan da bahseden İzmir Büyükşehir
Belediye Başkanı, İtalya'nın Repubblica gazetesinden Marco Ansaldo'nun yönelttiği "EXPO 2015'te yarışı kaybettiniz. Ama 2020'ye adaysınız. İzmir'i şanslı görüyor musunuz?" şeklindeki sorusunu şu sözlerle yanıtladı:
"2015 için Milano ile yarıştık, maalesef ipi Milano göğüsledi. O sürecin değerlendirmesini yaptık. Şimdi 2020 için 5 kent yarışıyor. Biz kendimizi avantajlı görüyoruz. Hata yapmamak için de özveriyle çalışıyoruz. Kentin EXPO adaylığı sürecinde altyapı sorunlarını çözmesi gerekiyor. Hem merkezi yönetim, hem yerel yönetim bu konuda gerekli yatırımları yapıyor. Kent içi ulaşım sistemini geliştiriyoruz. Metro çok yakında EXPO'nun yapılacağı alana kadar gelecek. Tramvay projelerimiz de başlıyor. Diğer aday kentlere göre daha hazırlıklı ve daha deneyimliyiz. İstekliyiz, başarmak inanç ve iradesindeyiz."