Gülçin Karaegemen-Bornova İlçesi'nde, geçen yılın Ekim ayında meydana gelen olayda, 28 yaşındaki Ferdane Çöl boşanmak istediği eşi 30 yaşındaki Sedat Çöl tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Ferdane Çöl'ü bıçaklayarak öldüren Sedat Çöl'ün tutuklu yargılandığı dördüncü duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ellerinde öldürülen Ferdane Çöl'ün fotorafları ile adliye önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Şube Başkanı Sanem Deniz Kural, adalet için geldiklerini belirterek, "Adli tıptan 'akli dengesi bozuk' raporu almaya çalışan 'Beni aldatıyordu' iddiasıyla kendini kurtarmak isteyen Sedat Çöl, tüm kadın katilleri gibi, ceza indirimi almaya çalışıyor. Çöl'ün cinayeti işlemesi için azmettirenler, delilleri karartanlar, cinayeti birlikte işledikleri şüphesi olan akrabaları ise tüm delillere rağmen halen tutuksuz yargılanıyor. Platform olarak davaya müdahilliğimizin kabul edilmesinin ardından sanıkların tutuklu yargılanması ve ağır ceza almaları için mücade ediyoruz" dedi.


Mücadele ediyoruz

Ferdane Çöl'ün öldürülmeden önce defalarca şikayette bulunduğunu anlatan Kural, koruma kararı olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmadığını ifade etti. Ferdane Çöl cinayetinin sorumlusunun görevini yapmayan polisler, savcılar ve bakanlar olduğunu vurgulayan Kural, "Mücadelemiz sonucu Ferdane'yi korumayan polisler hakkında soruşturma açtırmayı ve ceza verdirmeyi başardık. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak öldürülen kadınların aileleri ile omuz omuza, katillerin en ağır cezaları almaları için, başka kadınların öldürülmemesi için mücadele ediyoruz. Ferdane Çöl'ün katilleri de ağır ceza alana dek bu davanın peşindeyiz.  Kadın katilleri ağır ceza alana, azmettirenler tutuklanana, delilleri karartanlar yargılanana, cinayetten sorumlu olan polis ve savcılar birer birer hesap verene dek mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu. Çöl'ün kardeşi Birdane Çağan da katil zanlısının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını istediğini söyledi. Basın açıklamasının ardından mağdur aileler ve platform üyeleri, Ferdane Çöl davasının duruşmasını takip etti.
Basın açıklamasına, 10 gün önce evlenme teklifini kabul etmediği için Okan Ö. tarafından öldürülen Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer ve Ünlüer'in 7 yaşındaki oğlu, seri katil Hamdi Ayri tarafından öldürülen Ayşe Selen Ayla'nın annesi Hatice Ayla da destek verdi.


İdamın geri gelmesini istiyorlar

10 gün önce evlenme teklifini kabul etmediği için Okan Ö. tarafından öldürülen Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer de adliye önünde açıklamalarda bulundu. Pınar Ünlüer'in 7 yaşındaki oğlu ile adliyeye gelen ve acılı baba, "Mahalle muhtarının da haberi varmış. Ben bilmiyordum, bilseydim belki engel olabilirdim. Başbakanımız'a sesleniyorum, cezalar caydırıcı değil. Üç beş sene sonra ellerini kollarını sallayarak çıkıyorlar. En ağır cezayı almasını istiyorum. Ben direkt, sorgusuz sualsiz asılmasını istiyorum. Zorla bir şey olur mu? İdamın geri gelmesini istiyorum. Kızlarımızı, kadınlarımızı öldürenler idam edilsin. Sanki kovboyculuk oynuyorlar" diyerek tepkisi gösterdi.
Editör: Haber Merkezi