İstanbul Kültür Üniversitesi, TÜBİTAK ve Foça Belediyesi'nin işbirliği ile düzenlenen ve 9 Eylül 2011 Cuma günü programıyla sona erecek sempozyumun bu yılki konusu 'Düşüncenin iletişim aracı olarak, Edebiyat, Bilim, Sanat ve Felsefe alanlarında: Dil'

Açılış konuşması için kürsüye gelen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; ilk ikisi Assos'ta yapılan bu yılki ile birlikte yedinci kez Foça'da düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Demirağ "Ülkemizin en saygın bilim insanlarını kültür ve sanat kenti Foça'da ağırlamaktan onur duyuyoruz" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Foça Kaymakamı Kamil Köten, Manisa'nın Akhisar ilçesine atanması nedeniyle Foça'da düzenlenen son etkinliklerden birine iştirak ettiğini, daha önceki yıllarda da sürekli katıldığı MMF sempozyumlarının ülke de yaşanan sayılı bilimsel faaliyetlerden biri olduğunu ve başta İstanbul Kültür Üniversitesi rektörü olmak üzere etkinliğe katılan tüm bilim insanlarını kutladı ve emek veren herkese teşekkür etti.

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Çetin Bolcal'da konuşmasında yedinci kez kendilerini ağırlayan Foça Kaymakamı ve Foça Belediye Başkanı'na, etkinliğe bildirileriyle katkı koyan çeşitli üniversitelere mensup bilim insanlarına, organizasyonda görev alan öğretim üyelerine ve öğrenciler ile gönüllü olarak her yıl kendilerine yardımcı olan Foçalı gençlere teşekkür etti. Burada olmaktan duydukları memnuniyeti ve uzun yıllar bu etkinliği Foça'da devam ettirmek istediklerini dile getirdi. İlk Oturum Başkanlığı'nı da üstlenen Prof. Dr. Çetin Bolcal ilk bildiriyi sunmak üzere başkent Üniversitesi Öğretim üyelerinden Prof Dr. Timur Karaçay'a sözü verdi. Karaçay "Matemetik ve Dil" konulu konuşmasını yaptı. İlk gün programında sırasıyla Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nden Prof. Dr. Osman Demircan "Sanat Alanlarında Dili Etkin Kullanma ve Makale yazma Gereği", Gazi Üniversitesi'nden Prof.Dr. Veli Urhan "Wittgenstein'da Dil, Dünya Ve Mantık", Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Doç.Dr.Işıl Bayar Bravo "Wıttgenstein'da Dil'in Sırları", Ege Üniversitesi'nden Prof.Dr. Esat Renan Pekünlü "Darwin Ve Dil", Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Yrd.Doç.Dr. Hasan Aydın "Ortaçağ Doğu Ve Batı Felsefesinde Dil-Gerçeklik İlişkisi ve Metafizik Alandaki İzdüşümleri", Selçuk Üniversitesi'nden Doç.Dr.Mustafa Özodaşık "Etkili İletişim Sürecinde Beden Dilinin Önemi", Muğla Üniversitesi'nden Yrd.Doç.Dr.Oğuz Özdemir "Bilimsel Terminolojide Nedensellik ve Ereksellik", Selçuk Üniversitesi'nden Mine Başta "Dil Kullanımının İkna Üzerindeki Etkisi", Cumhuriyet Üniversitesi'nden Öğr.Gör.Zekiye Tamer Gencer "İletişimde Kullanılan Dilin Tutumlar Üzerindeki Rolü; Reklamların Dili Üzerine Bir İnceleme", Ankara Üniversitesi'nden Arş.Gör.Banu Alan Sümer "Yapısalcılık Eleştirisi Bağlamında Derrida'da Dil Anlam ilişkisi", Akdeniz Üniversitesi'nden Yrd.Doç.Dr.Zehra Yiğit "Reklamlarda Anlam Üretilmesinde Bir Üst Dil Olarak Psikanalitik Yaklaşım", Muğla Üniversitesi'nden Yrd.Doç.Dr. Gamze Sarıışık, Mersin Üniversitesi'nden Öğr.Gör.Hande Sarmaşık ve Özel Sarızeybek İlköğretim Okulu Müdürü Serpil Kılcıoğlu ortak çalışmaları "Duygu ve Düşüncenin İletişim Aracı Olarak Dil, Matematik ve Müzik Bilimlerinin Kesiştiği Nokta", MİA Sanat Atölyesi'nden Merih Akçam ve İstanbul Kültür Üniversitesi'nden Ayşegül F.Yelkenci'nin ortak çalışması "İletişimde Resim Dili" konularında bildiriler sundular.

Açılış bölümü sonrası oturum başkanlıklarını sırasıyla Prof.Dr.Timur Karaçay, Prof. Dr. Hüseyin Gazi Topdemir ve Prof.Dr.Veli Urhan üstlendiler. Sempozyum 7 Eylül 2011 Çarşamba günü programıyla saat 10.00-17.00 saatleri arasında Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde devam edecek.
Editör: Haber Merkezi