Esnafla Belediye Meclis Salonu’nda bir araya gelen Başkan Piriştina, sorunları ve istekleri dinledi, 8 maddelik eylem kararı aldı. Görüşmeler sonunda cadde için yeni bir proje hazırlanmasına, umumi tuvaletler konulmasına, işporta ile mücadele edilmesine, Büyükşehir ile görüşülerek zabıtanın yetki alanlarının belirlenmesine, alt yapı sorunlarının giderilmesine, mobese kamerası konulmasına, işgaliye sınırlarına uyulmasına, cadde ortasındaki havuz ve su yolu ile tel örgülerin kaldırılmasına karar verildi.

Genç Başkan Piriştina, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Doğruyu yapalım, hızlı yapalım istiyoruz. Belediye ve esnaf değil 500 bin Bucalı mutlu olsun. Çünkü Forbes’e 500 bin Bucalı geliyor. Toplum yararına çalışmak önemli. Ahmet, Mehmet’in dükkanına göre plan yapmayalım. Orayı ortak akılla düzenleyelim” diye konuştu.

Esnaf Mehmet Ali Dires, aydınlatma sorunu olduğundan, otopark sıkıntısı yaşadıklarından ve zabıtanın sorumluluk alanından dert yandı. Mehmet Şevki ise, trafik sorunu olduğundan ve tente sıkıntılarından, Demet Çelik de oyuncakçı olduğunu belirterek işportacılarla yaşadığı sıkıntılardan söz etti. Paket servis yapan motosikletlerin tehlike yarattığına dikkat çekti. Abdüssamet Çabukça da, umumi tuvaletlerin ve ortadaki su yolunun kalkması gerektiğini söyledi. 

Başkan Piriştina sorunları dinledikten sonra şöyle konuştu, “İşgaliye ve işportaya karşı bizden taviz beklemeyin. İşgaliye ve işportaya karşı kararlı duruşumuz devam edecek. İşporta esnafa karşı adaletsizliktir. Bu konuda asla bu dönem başkanın özel uygulamaları olmayacaktır. Ortak karar alırız, uyan başımızın tacıdır, uymayan sonucuna katlanır. ‘Bucaspor yendi aç tezgahı, kaybetti kapat tezgahı’ dönemi olmayacaktır” dedi.

Başkan Piriştina çalışmaların en kısa sürede başlayacağını ve kısa zamanda Forbes’i yeni görüntüsüne kavuşturacaklarını söyledi.


Editör: Haber Merkezi